УЧЕСТАЛО ПСИХИЧКО НАСИЉЕ: Зворнички Центар за социјални рад о сукобима у породици

Д. Г.

20. 12. 2020. у 18:10

ПОРЕД полицијских станица, односно органа безбедности, центри за социјални рад су на првој линији, како у случајевима пријава насиља у породици, тако и у самој превенцији и могућем спречавању последица насилног понашања.

УЧЕСТАЛО ПСИХИЧКО НАСИЉЕ: Зворнички Центар за социјални рад о сукобима у породици

Фото Илустрација Deposhitphoto

Према подацима Центра за социјални рад у Зворнику, током протекле године у овој установи примљено је 57 обавештења о насиљу у породици, како од стране жртава, полиције, здравствених установа, тужилаштава, тако и од сведока таквих случајева.

- У првих шест месеци ове године број примљених случајева насиља у породици је 28. Према врсти насиља у породици, током 2019. године, најзаступљеније је било физичко насиље, док је у перидоу јануар - јуни ове године највећи број случајева насиља био прихичког карактера - рекла је Сара Милић из Центра за социјални рад у Зворнику.

СТАРОСНА ДОБ

КАДА је у питању старосна доб, онда је највећи број жена жртава насиља у породици између 31. и 64. године, каже Сара Милић из Центра за Социјални рад.

Од евидентираних случајева насиља у породици, међу жртвама превладавају жене, јер су оне скоро дупло више изложене насиљу у таквој заједници у односу на мушкарце - рекла је Милићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)