ПОБЕДНИК ОТКРИО О ЧЕМУ СЕ РАДИ: Грујичић вјерује да избори у Сребреници неће бити поништени

Novosti online

16. 12. 2020. у 21:43

ПОБЕДНИК ОТКРИО О ЧЕМУ СЕ РАДИ: Грујичић вјерује да избори у Сребреници неће бити поништени

Фото Општина Сребреница

НАЧЕЛНИК општине Сребреница Младен Грујичић вјерује да неће бити поништени избори у Сребреници, те да ће и у случају да се то деси, бошњачка страна поново изгубити.

Грујичић је нагласио да су протекли локални избори у Сребреници били најчистији избори који су до сада одржани у овој локалној заједници, без иједног инцидента и било какве притужбе посматрача.

- Верујем да, осим свих ових истрага, Централна изборна комисија БиХ неће поништити изборе у Сребреници, јер би то био преседан. Спреман сам да, уколико се деси да пониште изборе, да бошњачка страна поново изгуби, али ми није познато какав ће онда разлог за то изнети - рекао је Грујичић Срни, коментаришући изјаву члана ЦИК-а БиХ Ахмета Шантић да је ЦИК сада можда ближе одлуци о поништавању избора у Сребреници и Добоју.

Грујичић наводи да евентуално, уколико буде неких неправилности на неким бирачким мјестима, треба тражити одговорност чланова бирачких одбора, као што је то рађено и раније.

Он је рекао да му није познато од којих посматрача су добили притужбе јер је Општинска изборна комисија у Сребреници примила само једну примедбу са једног бирачког места.

- Имали су притужби од посматрача Срба који су били у Федерацији БиХ и то је оно што изгледа и прави проблем, јер знају да је тамо учињено кривично дело и да су гласачке кутије на неким местима биле попуњене прије гласања и него што су ушли посматрачи. Да би то прикрили, они сада покушавају да то спусте на ниво Сребренице - каже Грујичић.

Он је рекао да се врло лако може проверити да у Сребреници на дан избора није било притужбе ниједног посматрача и да су сви чланови бирачких одбора тада дали такву изјаву.

- Њихови посматрачи су касније под притиском групе Бошњака, односно њихових политичара Ћамила Дураковића, Алије Табаковића и Садика Ахметовића почели да измишљају неке ствари и дају другачије изјаве - појаснио је Грујичић.

Грујичић наводи да су му Бошњаци у тајности рекли да се у ФБиХ од 1.700 пријављених лица више од 700 људи уопште физички не налази у том ентитету и да ће за њих гласати нека друга лица.

Члан ЦИК-а БиХ Ахмет Шантић оценио је да је ЦИК сада можда ближе одлуци о поништавању избора у Сребреници и Добоју.

Он је рекао да је ЦИК добио много притужби од посматрача политичких субјеката о неправилностима, да се то разматра и да је донесена одлука да се изборни процес преиспита у те две изборне јединице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)