ЦРНА ЛОКВА, ЦРНА ЗА ИГОРА И ИРИНУ: На Козари окончана велика потрага за несталим авионом - једно тело поред олупине, друго у остацима (ФОТО)

О. МАТАВУЉ

11. 12. 2020. у 22:45

ПРИПАДНИЦИ Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП РС пронашли су на Козари, олупину несталог авиона "пајпер 28" београдске фирме "СТС авијација", који се срушио у четвртак после подне.

ЦРНА ЛОКВА, ЦРНА ЗА ИГОРА И ИРИНУ: На Козари окончана велика потрага за несталим авионом - једно тело поред олупине, друго у остацима (ФОТО)

Фото МУП РС

Пронађена су и тела настрадалих у несрећи, а највероватније је реч о пилоту Ирини П. (31), Молдавки румунског држављанства, и оператеру Игору Ивановићу (34) из Београда. Они су, као радници "СТС авијације", били ангажовани на вакцинацији лисица и којота у БиХ.

Остаци авиона пронађени су јуче око 15 часова на локацији Црна локва засеока Суботићи у општини Градишка, на веома неприступачном терену до којег се и пешке врло тешко долази.

Полицајци су лоцирали олупину и поред ње једно тело, док се друго види у остацима авиона. Оба су, како се наводи, угљенисана и њихов идентитет тек треба да се утврди обдукцијом.

- Током ноћи лице места је обезбеђено, а увиђај ће почети данас јер тренутни временски услови то не дозвољавају - рекла је портпарол МУП РС Мирна Миљановић.

Она каже да је о свему обавештено Тужилаштво БиХ и да су неприступачан терен као и временске неприлике полицији отежавале посао.

КОМИСИЈА УТВРЂУЈЕ УЗРОК

ПОЛИЦИЈА ће обавити увиђај и комисији за истрагу ове авионске несреће, коју именује наше министарство, доставити све релевантне податке. Већ смо контактирали са више експерата из те области како би се утврдиле све околности и узрок несреће - каже за "Новости" Војин Митровић, министар комуникација и транспорта БиХ.

Игор Ивановић, Фото Фејсбук

Фирма "СТС авијација" се, како смо сазнали, више од 10 година бави вакцинисањем животиња. Тај посао радили су на подручју целе БиХ, а минулих дана су помоћу авиона по шумама и планинама расипали такозване колачиће, мамце којима се животиње вакцинишу против беснила. Минулих дана имали су летове са Аеродрома Бањалука у Маховљанима, а у целом послу било је ангажовано 13 мањих спортских авиона. Иако је било лоше време уз маглу, а повремено и кишу, сви су летели. Све до 13.10, када су изгубили контакт са "пајпером" у којем су били Игор и Ирина.

- Са радара су нестали у 13.10. Активирао се уређај за удар и одмах се страховало од најгорег. Пре тога посада није пријављивала никакве проблеме. На радио-вези је све било нормално и једноставно су нестали са радара. Оба члана посаде код себе су имала мобилне телефоне.

Позивали смо их и телефони су звонили, али на позиве нико није одговарао - испричао је добро упућени извор.

На основу сигнала са мобилног телефона потрага је усмерена према делу Козаре на којем је олупина авиона и пронађена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)