ОПАКИ ПЛАН ЗАПАДНИХ СИЛА: Шта се крије иза претњи Милораду Додику?

Novosti online

11. 12. 2020. у 19:50

ОПАКИ ПЛАН ЗАПАДНИХ СИЛА: Шта се крије иза претњи Милораду Додику?

Фото: РТРС принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да претње санкцијама међународне заједнице према српском члану и председавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику представљају само алиби за мењање статуса Републике Српске.

Лидер Уједињене Српске подсетио је како су прошли поједини политичари који су били фаворити Запада, наглашавајући да би опозиција требало да разумије да је неопходно градити јединство у Републици Српској.

Фото В. Н.

На питање да ли верује правосуђу у БиХ и да ли се против лидера Уједињене Српске води икакав правосудни процес, Стевандић је рекао да против њега не постоји никакав активни процес, али да има подметања и кулоарских стварања несигурности како би престао водити политику на начин на који то чини.

- Сваки Србин који се издигне биће једног дана таргетиран било као ратни злочинац или криминалац - рекао је Стевандић.

Коментаришући оставку предсједника Високог судског и тужилачког савета Милана Тегелтије, Стевандић је рекао да тиме није упаљено него је угашено светло у правосуђу.

- Мислим да се нисмо држали принципа једнакости, односно Тегелтија је изведен пред линч и да му је пресуђено много пре него што је поднио оставку, а да су методе које су том приликом коришћене криминалне и противзаконите - рекао је лидер Уједињене Српске.

Он је указао да су те криминалне и противзаконите методе наишле на одобравање страних фактора и ОХР-а.

- Чим се једном криминалном методом покушава ријешити нешто друго што називате криминалним поретком, правите нову криминалну организацију - рекао је Стевандић.

Стевандић сматра да ако се може некажњено илегално снимати и то пласирати у јавности, то значи да је легализовано нелегално прислушкивање.

- Сви ми сад можемо да се бавимо обавештајним и параобавештајним радом или је време да кажемо да је све то дозвољено само у једном случају, ако је онај ко се таргетира Србин, онда није битно је ли крив, ружан, ћелав, онда је то све дозвољено - истакао је он.

Он је напоменуо да обични посланици не могу да наређују ни судијама, нити тужиоцима шта да раде, као што се управо сада дешава.

- Сада се наредило из политичког амбијента да се одстрани Тегелтија. Очигледно је да је то договор СДА и одређених страних фактора - сматра Стевандић истичући да то представља почетак дешавања која се усмеравају на Републику Српску.

Он је навео да су напади на Тегелтију, а раније на Додика, само алиби и део пројекта усмереног против уставно-правног поретка, дејтонског статуса и достигнути ниво суверенитета Републике Српске који су политичари бошњачког естаблишмента успјели усагласити са неким страним центрима и да добију неку врсту сагласности.

Фото: Принтскрин

То не значи да ћемо ми да се предамо и да подлегнемо томе да омогућимо неку издајничку политику унутар Републике Српске. Ми ћемо се часно борити за европске вриједности да се не могу људи нелегално прислушкивати, да се не могу путем медија сатанизовати и избацивати са функција чак иако су криви, без одлука тужилаштва и суда, додао је Стевандић.

Када је реч о корупцији, лидер Уједињене Српске је навео да су две трећине афера и финансијских превара везане за Федерацију БиХ.

- Зашто се онда када се тражи нека антикорупциона акција све усмерава на Републику Српску. Зашто у ФБиХ нису отворене те теме - упитао је Стевандић.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Zoran

12.12.2020. 01:20

Zivela Republika Srpska,ziveo Srpski narod i svi drugi koji zele miroljubivo ziveti...Ne moguce je Srbima u Bosni bilo sta nametati sto ne zele..Oni su svoji na svome i sisurno je da postoji dovoljno odlucnosti i hrabrosti da bi se odbranila sloboda..Laz je da Bokir sin ratnog zlocinca i Sarajevo predstavljaju "gradansku BiH"..To je samo paravan..za nedosanjani san Alije,o zemlji muslimana gdje su svi drugi obespravljeni i svedeni na manjinu..