КРАЈ БиХ? ВЕЛИКА ДОДИКОВА НАЈАВА: Ако се иде на рушење Српске, ми излазимо!

Novosti online

11. 12. 2020. у 15:12

ЛИДЕР СНСД и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик нагласио је данас да правосуђе БиХ није засновано на Уставу, да треба разговарати о реформи, али да неће подржати "анти-Тегелтија закон" који предлажу одређени мешетари у Сарајеву.

КРАЈ БиХ? ВЕЛИКА ДОДИКОВА НАЈАВА: Ако се иде на рушење Српске, ми излазимо!

Фото: Д. Поздеровић

Оптужио је међународну заједницу да купује правосуђе у БиХ улажући новац у њега.

- Ово је озбиљна тема. Очигледно на нивоу БиХ покушавају да усложе односе, да БиХ и неке снаге у БиХ мисле да ће креирање проблема на нивоу БиХ призвати нови међунарони интервенционизам, који би ишао у њихову корист. Мислим пре свега на муслимански фактор - каже Додик.

Истовремено, СНСД предлаже Народној скупштини РС да од високог представника затржи да достави извештај о свом раду.

- То ћемо предложити и скупштини Србије и Сабору Хрватске, јер су оне потписнице Дејтона. Наши представници у оквиру федералних органа затражиће да то уради и ФБиХ, а и ми на нивоу БиХ тражићемо да и БиХ то затражи. Одбацујемо могућност било каквог новог интервенционизма. Чули смо расправе томе, ништа ново, то је игра оних који мисле да су моћни, који мисле да су нешто важни. БиХ може да преживи искључиво као државна заједница два ентитета и три народа. Ако није тако, БиХ нема никакве шансе. Уколико се иде на рушење РС, Српска и овај народ немају намеру да остану у БиХ - каже Додик.

(Српска инфо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Lucky

11.12.2020. 23:29

Sta ste i do sada cekali ,nije mi jasno. Pripojte te enklave i trazite priznanje.Pa postojite duze nego siptarija. Ako je ona priznata mora i vas da priznaju. Da vas neko vojno napada od toga vise nema nista.