СМЕТА МУ ПРОВЕРА НЕЗАКОНИТОСТИ: Ћамил Дураковић се због позива на саслушање обрушио на МУП Републике Српске

О. МАТАВУЉ

08. 12. 2020. у 07:12

СМЕТА МУ ПРОВЕРА НЕЗАКОНИТОСТИ: Ћамил Дураковић се због позива на саслушање обрушио на МУП Републике Српске

Ћамил Дураковић / Фото "Фејсбук"

МУП Републике Српске упутио је позив за саслушање Ћамилу Дураковићу, бившем начелнику Општине Сребреница, како би га у својству сведока испитали у вези са кривичним делима изборна превара и повреда бирачког права.

Дураковић је то потврдио на својој фејсбук-страници, где је уз фотографију позива који му је достављен, написавао коментар:

- МУП РС узвраћа ударац. О томе` ја вама, а ви не верујете.

У ПУ Зворник наводе да се не ради ни о каквом "узвраћању ударца", већ истражним радњама које се спроводе по раније примљеној пријави.

- Пријава је примљена 26. новембра и односи се на наводне злоупотребе и нерегуларности током изборног процеса у Сребреници. Поступамо по тој пријави и о свему смо обавестили Окружно јавно тужилаштво у Бијељини које је наложило да се предузму све истражне мере и радње на провери тих навода - рекао је портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар.

Појашњава да полиција на основу тога узима изјаве од више сведока. Међу њима су, између осталог, Ћамил Дураковић, и некадашњи министар безбедности БиХ Садик Ахметовић који је председник Изборног штаба "Моја Сребреница".

- По документовању полиција ће тужилаштву доставити извештај о предузетим мерама - рекао је Бобар, наводећи да ту још нема ни квалификације дела.

Незванично сазнајемо да је пријаву, по којој МУП РС поступа, поднела коалиција "Заједно за Сребреницу", у којој су окупљене све српске странке. Пријава је поднета против непознатих особа, а у њој су навођени и цитати из Дураковићевих јавних иступа, што је и разлог због којег је позван на саслушање.

АКЦИЈА СИПА

СИПА је прошле седмице ухапсила три особе због изборних превара у Сребреници. Ухапшен је дотадашњи председник СДП Сребреница Бего Бектић, и активисти те странке, али су убрзо пуштени. Они се сумњиче за наводне крађе идентитета Бошњака из иностранства, које су потом пријављивали за гласање из Србије како би себи прибавили сигурне гласове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)