НОВЧАНУ ПОМОЋ ДОБИЈАЈУ И ОРТАЦИ: Подстицаји за самозапошљавање у Семберији

В. МИТРИЋ

04. 12. 2020. у 19:00

ГРАДСКА управа Бијељина и ЈУ „Завод за запошљавање Републике Српске“ расписали су јавни позив за доделу подстицаја незапосленима из Семберије.

НОВЧАНУ ПОМОЋ ДОБИЈАЈУ И ОРТАЦИ: Подстицаји за самозапошљавање у Семберији

Фото: В. М.

Реч је о програму вредном 40.000 КМ, од чега је из градског буџета обезбеђено 50 одсто новца, , а са циљем подршке самозапошљавању и развоју занатства.

Право на подстицај имају незапослени са евиденције Завода за запошљавање - Биро Бијељина, који су настањени на подручју града Бијељина и старији од 18 година, а припадају једној од група - демобилисани борци ВРС; ратни војни инвалиди ВРС; деца погинулих бораца ВРС; незапослени са више од 40 година старости; жене жртве породичног насиља и ратне тортуре; незапослена лица у руралним срединама; штићеници домова који су завршили образовање; млади са ВСС без радног искуства; млади са ВСС без радног искуства – деца погинулих бораца; млади са ССС без радног искуства – деца погинулих бораца, као и они који се налазе на евиденцији дуже од 6 месеци.

Висину појединачних износа подносиоцима пријава одредиће формирана Комисија, а максималан износ по пријави износиће 5.000 КМ, или више уколико се за подстицаје пријави мање од осам заинтересованих. У случају да захтев за новац поднесе више људи, која оснивају ортачку радњу, подстицаје могу добити сви ортаци.

Рок за подношење пријава је до 20. децембра 2020. године, а резултати јавног позива биће објављени на огласним таблама и званичним интернет страницама Града Бијељина и Завода за запошљавање Републике Српске.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)