„СМЕШНА ФИГУРО, СМЕНИ МЕ!” Инцко запретио санкцијама, Додик му брутално одговорио (ВИДЕО)

С. М.

03. 12. 2020. у 14:27

ВИСОКОГ представника Валентина Инцка више нико не узима за озбиљно, ја га позивам да ме смени, рекао је Милорад Додик, председавајући Председништва БиХ, одговарајући на питање новинара како коментарише Инцкову најаву да му треба увести санкције.

„СМЕШНА ФИГУРО, СМЕНИ МЕ!” Инцко запретио санкцијама, Додик му брутално одговорио (ВИДЕО)

Фото: Д. Поздеровић

Додик је рекао да Инцко ускоро треба да напусти позицију високог представника и да покушава да се у Сарајеву додвори тамошњој политичкој сцени.

- Њега нико не узима за озбиљно. То је један шерет који  покушава да буде озбиљан пошто зна да му је дошао крај. Ниједну одлуку ОХР Република Српска већ десет година није објавила у Службеном гласнику. Инцко је смешна фигура који испуњава очекивања политичког Сарајева. Нити мислим мењати своју политку а остајем да се бавим политиком све док ме народ не престане бирати. Изазивам га да ме смени - рекао је Додик.

Додик је рекао да већ десет година не чита "испразне комуникее" Савета за провођење мира, те је рекао да они служе само као занимација народу.Нагласио је да Срби немају проблем с БиХ ако је она у складу с Дејтонским споразумом, те је устврдио да конвенција о људским правима, која се налази у Уставу БиХ, омогућава народима право на самоопределење, а да је то право дато Албанцима на (тзв.) Косову који нису имали статус народа.

- Вратите Босну каква је била и нећемо имати проблем с њом - рекао је Додик и нагласио да су доласком нове администрације у Америци појединци охрабрени да се овако понашају.

Што се тиче санкција, индиректно је нагласио да не постоји сагласност у ЕУ да се оне уведу, и да Инцко то зна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)