ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО И КРАЂЕ: Суд БиХ одредио забрану кретања Приједорчанину којег потражује Интерпол Загреб

О. МАТАВУЉ

03. 12. 2020. у 09:10

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО И КРАЂЕ: Суд БиХ одредио забрану кретања Приједорчанину којег потражује Интерпол Загреб

Фото С. Мишљеновић

СУД БиХ одбио је да одреди привремени притвор Марку Момићу из Приједора, ухапшеном по међународној црвеној потерници Интерпола Загреб, која је расписана због тешког убиства и разбојништва.

У суду и полицији немају податке за који конкретан злочин је Момић осумњичен, наводећи да им је познато само да је реч о убиству из користољубља за које је запрећена казна затвора од најмање 10 година или дуготрајни затвор.

НЕГИРА УМЕШАНОСТ

ПОТРАЖИВАНОГ Марка Момића на суду је заступао адвокат Фадил Абаз, који каже да детаљи предмета из потернице нису видљиви.

- Мој клијент се сам јавио полицији и он негира да је на било који начин умешан у та кривична дела - рекао је Абаз.

Након рочишта Момић је пуштен на слободу, али су му изречене мере забране путовања и напуштања боравишта. Привремено су му одузете путне исправе, забрањен прелазак границе с личном картом, док ће се три пута седмично обавезно морати јављати полицији.

- Потерница је расписана у циљу вођења кривичног поступка пред правосуђем Хрватске због постојања сумње да је починио тешко убиство и разбојништво. Суд БиХ је одбио захтев Хрватске за привремено притварање Момића, али су одређене мере забране - наводе у Суду БиХ.

Појашњавају да забране могу трајати док за тим постоји потреба. Контрола ће се вршити свака два месеца, а мере најдуже могу трајати до окончања екстрадиционог поступка или другачије одлуке суда.

- Потраживани је упозорен да му се притвор може одредити уколико не буде поштовао изречене мере забране - кажу у Суду БиХ.

Подсетимо, у септембру је по потерници Интерпола Загреб у Приједору ухапшен Бранко Брајковић због сумње да је учествовао у убиству и пљачки Јосипа Хорвата (61) у Селнику код Лудбрега у Хрватској новембра 2019. Разбојници су од њега украли 600.000 куна и брутално га претукли услед чега је подлегао три месеца касније. Брајковићу је Суд БиХ одредио привремени притвор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)