ДОКТОРУ МАКСИМОВИЋУ ПУНО ПОВЕРЕЊЕ: Влада Републике Српске именовала директора Бијељинске болнице

В.М.

01. 12. 2020. у 18:57

ВЛАДА Републике Српске је имоновала за генралног дирекрора Опше болнице „Свети врачеви“, академика професора др Златка Максимовића (51), васкуларног хирурга, који је, од јула , био на њеном челу у в.д. статусу.

ДОКТОРУ МАКСИМОВИЋУ ПУНО ПОВЕРЕЊЕ: Влада Републике Српске именовала директора Бијељинске болнице

Фото: В.М.

Максимовић је дипломирао на Медицинском факултету у Београду 1995. године, а магистрирао 2001. године.

Специјалистички испит из Опште хирургије положио је 2002. године на Медицинском факултету у Београду са одличним успехом. Докторске студије на смеру Васкуларна хирургија са ангиологијом уписао је 2009. године на Медицинском факултету у Београду, а докторску дисертацију одбранио 2011. године.

У болници “Свети Врачеви” почео је да ради пр више од 23 године. Био је, у међувремену, скоро деценију директор овдашњег Дома здравља, када је ова установа постала најуспешнија у том рангу, не само у РС и БиХ, а олбављао је дужност заменика директора Фонда здравственог осигурања РС задуже за међунардну сарадњу.

У два мандата био је народни посланик у НС РС, где је био и председник Одбора за здравство, рад и социјалну полтику. Као професор ангажован је на Медицинском факултету Универзитета Источно Сарајево. Редовни је члан Српске краљевске академије научника и уметника у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)