КАРТИЦА ЈАЧА ПОРОДИЦЕ: Помоћ у Бијељини породицама са троје и више деце

В. Митрић

30. 11. 2020. у 10:04

ГРАД Бијељина и фондација „За живот“ потписали су споразум о сарадњи и уговор којим ће бити финансиран пројекат „Поносна картица – цена минус за три плус“.

КАРТИЦА ЈАЧА ПОРОДИЦЕ: Помоћ у Бијељини породицама са троје и више деце

Фото: В. Митрић

Циљ пројекта је помоћ породицама са троје или више деце, и то тако што ће, користећи ову картицу, остваривати попусте приликом куповине код послодаваца, који учествују у овом пројекту.

Шеф одсека у Одељењу за друштвене делатности Љубица Млађеновић истиче да је неопходна већа помоћ породицама са троје или више деце у Бијељини, посебно у време празника, када се потрошња у свим породицама углавном увећава.

Борис Тубић, председник фондације „За живот“ и менаџер пројекта „Поносна картица – цена минус за три плус“, наглашава да ово није само финансијска помоћ породицама са троје или више деце, већ је то и друштвено признање родитељима који су заслужни чланови нашег друштва. Додаје и да су у основи ове акције  друштвене и личне врлине попут хуманости, друштвене одговорности и родитељске љубави.

За сада, у овом пројекту учествује 13 компанија које имају седиште или представништво у Бијељини, а учесници позивају и друге привреднике да им се  прикључе и покажу друштвену одговорност и хуманост. Посебно апелују на спортске раднике и клубове да учешћем обезбеде што боље услове за здрав развој великог броја наше деце.

Ова племенита акција се у  у Републици Српској реализује од средине ове године, и у њој за сада учествује неколико локалних заједница и око 50 компанија.             

У Србији   се овај пројекат спроводи већ три године и у њему, поред фондације „За живот“ и локалних заједница, учествује и око 2.500 компанија и 38.000 породица.

Право на „Поносну картицу“, која ће гласити на име мајке, имају све породице са троје или више деце, од којих је најмање једно малолетно, са боравиштем на  подручју града Бијељина. Градска управа Бијељина ће, са 7.800 КМ, финансирати израду картица и пружиће сву потребну техничку помоћ заинтересованим породицама. Породице се за „Поносну картицу“ могу пријављивати већ од данас, а сву потребну помоћ и информације могу добити у канцеларији службеника за породичну и дечју заштиту, која се налази у згради Градске управе под бројем 49.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)