ЛОКАЛНИ ИЗГОРИ У РС: Фоча у рукама СНСД

Р. Миловић

29. 11. 2020. у 19:46

ЛОКАЛНИ ИЗГОРИ У РС: Фоча у рукама СНСД

Фото: Р. Миловић

У ИШЧЕКИВАЊУ званичних резултата на минулим Изборима, у Фочи се готово са сигурношћу зна да ће од девет партија, које су се избориле за одборничка места, 20, од 25 припасти коалицији око СНСД.

То појачава и јучерашњи потпис седам партија о заједничком деловању у локалном парламенту. Потписе су ставили лидери СНСД, Демоса, ДНС,СП,СПС, УС и НДП.

У опозицији ће бити четири одборника СДС и један из СДА. И на минулим Изборима из 2016. године, у Фочи је СДС имао четири одборника, а мандат завршио са само два, јер су у међувремену двојица отишла у „лево“.

Први пут од 2000. године у Фочи одборнике неће имати ПДП.

„Леви“ ће, уз чињеницу да је мандат за начелника добио Милан Вукадиновић (СНСД), у наредне четири године да „ведре и облаче“ у Фочи. Другим речима, седнице Скупштине општине ће постати „ бескрвне,незанимљиве“ и у дискусијама и током гласања, за разлику од неколико година у назад, када су новинари хрлили на седнице СО јер су обиловале жустрим расправама и полемикама.

Одборници ће сигурно и овога пута, у садашњем саставу, радити оно што је најбоље за Фочу, рачунајући у то и „танку“ опозицију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)