ПОДРШКА ЗА МИЊУ И МАРКА: Упркос корони, широм источне Херцеговине организоване бројне хуманитарне акције

Д. ЦУРАЋ

30. 11. 2020. у 13:22

ПОДРШКА ЗА МИЊУ И МАРКА: Упркос корони, широм источне Херцеговине организоване бројне хуманитарне акције

Фото Д. Цураћ

И СТАНОВНИЦИ Требиња прикључили су се хуманитарној акцији у којој се прикупља новчана помоћ за лечење једногодишње Миње Матић из Крагујевца, која болује од тешког облика мишићне атрофије, а за чије лечење су потребна 2,4 милиона долара.

Широм РС организовани су хуманитарни базари за Мињу, а у Требињу заједничку акцију спровеле су хуманитарне организације, дечији вртићи, као и Удружење "Сунце нам је заједничко".

- Желим да кажем да смо свесни ситуације и пандемије која нас је задесила у овој години и времену, да је доста људи у изолацији, који данас не могу да изађу и буду са нама. Надам се да ће они окренути број 1433 и на тај начин помоћи у сакупљању новца за малу Мињу. Хвала свима који су нам помогли да ово организујемо и морам признати да се велики број привредника укључио да све реализујемо - рекла је Валентина Митровић, један од организатора базара.

ТРКЉА ПОНОВО ТРЧИ

НАКОН што је и више него успешно трчао за породицу Елез из Гацка, ултрамаратонац из Билеће Љубо Тркља одлучио је да помогне и свом суграђанину Марку Вучковићу. Тркља у оквиру своје хумане мисије продаје медаље и мајице освојене на бројним маратонима, али и километре које ће трчати за Марка. Трчаће симболичном стазом која ће спојити четири цркве и један манастир. Цена једног километра је симболичних 10 марака.

Базар за Мињу Матић организован је и у Билећи, где грађани сада бројним акцијама покушавају да сакупе новац за свога суграђанина, Марка Вучковића (33), који има здравствених проблема са бубрезима. Од почетка године је на дијализи, и једино решење је трансплантација. Због вируса корона, то је једино могуће у Белорусији. За животну борбу му је потребно око 150.000 марака.

- Први део кошта 12.000 долара, а то је обрада папира и налаза, остаје се десетак дана, враћам се кући и чекам од три месеца до годину дана на орган, који који кошта 72.000 долара - рекао је Марко Вучковић.

Марко има 33 године. Највећа подршка су му супруга и двоје деце, зато баш они позивају све који су у могућности да помогну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)