ЗБОГ ВИРУСА КОРОНА: У Републици Српској мере заштите продужене до 21. децембра, ево које све забране важе

Танјуг

27. 11. 2020. у 19:04

ЗБОГ ВИРУСА КОРОНА: У Републици Српској мере заштите продужене до 21. децембра, ево које све забране важе

Фото: Д.Поздеровић

РЕПУБЛИЧКИ штаб Републике Српске донео је данас Закључак којим се продужавају мере заштите од ширења корона вируса до 21. децембра.

Према тој одлуци забрањена су сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, музика уживо у угоститељским објектима за смештај, исхрану и пиће и сва приватна окупљања у групама већим од 10 особа (свадбе, крштења, рођендани, прославе и други породични скупови сличне природе).

Грађани се обавезују да на отвореном и у затвореном простору носе заштитну маску (прекривена уста, нос и брада) и придржавају се заштитне мере физичког растојања од два метра.

Од ове обавезе ношења заштитне маске изузета су деца млађа од седам година живота, лица са инвалидитетом и деца са сметњама у развоју, и лица које обављају физичку спортску и рекреативну активност у оквиру спортских објеката.

Грађани су, такође, обавезни да се у затвореним просторијама, поред ношења заштитне маске и одржавања физичког растојања од два метра, придржавају и упутстава Института за јавно здравство Републике Српске за боравак у затвореном простору, у зависности од делатности која се обавља.

Непоштовање мера ће бити санционисано, саопштено је из Владе Републике Српске.

Рад угоститељских објеката је ограничен од 06:00 до 22:00 без обзира да ли послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна делатност, као и приређивачима игара на срећу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)