НЕНАД СТЕВАНДИЋ О ДОДИКОВОМ ГОВОРУ: Обраћање УН отвара стратешки простор Српској

С. М.

25. 11. 2020. у 17:48

НЕНАД СТЕВАНДИЋ О ДОДИКОВОМ ГОВОРУ: Обраћање УН отвара стратешки простор Српској

Фото: "Новости"

ПРЕДСЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да обраћање председавајућег и српског члана Председништва Бих Милорада Додика Савету безбедности УН отвара Републици Српској стратешки простор и олакшава тражење савезника.

Стевандић је рекао да је Додиков говор био довољно јасан у смислу да се отвори пут и да се за Српску чује у УН.

- И да се чује да она хоће да се брани и да неће бити нема на покушаје свога угрожавања које је било највише заступљено од стране високог представника - рекао је Стевандић.

Он је навео да су се многи изненадили тиме што се Додик обратио Савету безбедности УН, али да геополитичко разумевање ситуације након америчких избора и европских померања говори о томе да, да би тражио савезнике, мораш бити јасан, резолутан и одлучан у ономе што браниш.

- Они који то не разумeју немају ни намеру да бране Српску. У синоћњем говору Додика није се могло приметити да се он некоме улагивао или покушавао за себе остварити неки бенефит, већ је хтио да објасни позицију Српске доводећи себе на мету многих - рекао је Стевандић и додао да на том плану мисли на политичко Сарајево и дио амбасадора у БиХ који користе стереотипе о Србима из 1992. године.

Он је констатовао у вези са Додиковим обраћањем да је јасно да се не може користити умивени дипломатски речник уколико сте, као српски члан Председништва, према Српској одговорни и не дозвољавате да јој се потезима високог представника отимају надлежности прописане Уставом и Дејтоном, као и да се сатанизују Срби.

Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је обраћајући се Савету безбедности УН да Србија, Хрватска и Република Српска хоће да високи представник оде из БиХ, као и да Валентин Инцко мрзи Србе и говори у име бошњачког народа, а не Дејтонског споразума.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)