ИМАЋЕ 19 ОДБОРНИКА У БАЊАЛУЦИ: Потврђен споразум свих партнера СНСД чиме су обезбедили апсолутну већину у Скупштини града

С. МИШЉЕНОВИЋ

24. 11. 2020. у 18:43

ИМАЋЕ 19 ОДБОРНИКА У БАЊАЛУЦИ: Потврђен споразум свих партнера СНСД чиме су обезбедили апсолутну већину у Скупштини града

Састанак коалиционих партнера у Бањалуци / Фото "Новости"

ДАН након одржаних локалних избора у РС и БиХ потписан је споразум о скупштинској већини на инсистирање СНСД, јер је за градоначелника Бањалуке победио Драшко Станивуковић, кандидат ПДП и опозиције.

Коалициони договор свих странака у уторак је и званично потврђен у централи СНСД у Бањалуци.

Представници СНСД и коалиционих партнера закључили су да је та коалиција стабилна, и да ће имати апсолутну већину у Скупштини града, и да ће наставити реализацију значајних пројеката.

- Коалиција окупљена око СНСД имаће 19 одборника у Скупштини Града Бањалука, од 31 одборника - речено је након завршеног састанка СНСД са коалиционим партнерима.

Председник СНСД, Милорад Додик, изјавио је и да је СНСД "маестралан победник локалних избора", и да намеравају да овај резултат понове и на Општим изборима.

Милорад Додик је потврдио да ће бити формиран координациони одбор о сарадњи коалиционих партнера на нивоу града Бањалука.

- Треба да нас припреми на неке изазове које нас очекују и проблеми који могу да се јаве у погледу мандата или неспојивости мандата - изјавио је Додик.

ОСТАВКА!

МИЛАН Петковић поднео је неопозиву оставку на позицију председника ГО Уједињене Српске у Бањалуци јер је незадовољан личним резултатом на изборима и унутарстраначким односима. Петковић остаје члан УС и потпредседник те странке.

На питање новинара да ли је разговарао са Игором Радојичићем, Додик је рекао да је здравствено стање актуелног градоначелника Радојичића боље, и да ће се о његовој даљој улози и активностима разговарати када се у потпуности опорави.

Додик је рекао и да не жели да коментарише информације о повратку у политику Милана Радовића, бившег председника ГО ДНС у Бањалуци, и додао да је РС демократско друштво.

Боривој Обрадовић, новоизабрани одборник ДНС, и председник ГО ДНС у Бањалуци, истакао је да се у наредном периоду наставља добра сарадња. Петар Ђокић, председник СП, рекао је да ће нова коалиција све учинити да Град Бањалука добро функционише.

Недељко Чубриловић, председник Демоса, истакао да је потврђен "Видовдански договор" и да ће све бити рађено на корист грађана Бањалуке. Лидер Уједињене Српске, Ненад Стевандић, нагласио је да је задовољан што постоји стабилна већина, и да "Бањалука мора бити стабилна, а сваки сегмент живота унапређен".

ДОДИК СЕ ОБРАЋА СБ УН

 

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан ПБиХ Милорад Додик обратиће се у уторак увече Савету безбедности УН током састанка посвећеног обележавању 25 година од потписивања Дејтонског мировног споразума. Додик ће се обратити видео-линком и ово је први пут да се један званичник из РС обрати СБ УН.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)