ВЕЛИКИ ДАРОВИ КРАЈУ: Подршка волонтерима из Угљевика

В. М.

24. 11. 2020. у 16:54

ВЕЛИКИ ДАРОВИ КРАЈУ: Подршка волонтерима из Угљевика

Фото: В. Митрић

У ОПШТИНИ Угљевик у протекле четири године oстварени су пројекти Омладинске банкевредни 41.354 КМ, рекао је директор програма Омладинске банке из Фондације "Мозаик" Жељко Пауковић, који је са радњу са овдашњом локалном самоуправом оценио највишом оценом.

У остварењу пројеката, према Пауковићевим речима, учествовало је 234 волонтера  који су потрошили 1.500 волонтерских сати.

- Сви становници општине Угљевик могу да виде све оно што је урађено -рекао је Пауковић.

Фото: В. Митрић

 

Шеф кабинета начелника општине Угљевик Радослав Остојић изразиио је задовољство релаизованим пројектима на подручју ове општине.

Ове године реализовали највећи број пројеката,   седам,  вредности 16.078 КМ и један микробизнис - каже Остојић и најављује даљу сарадњу и подршку ове општине неформалним групама младих.

Ивана Радовановић ученица четвртог разреда Средњошколског центра "Михаило Петровић-Алас" задовољна је реализованим пројектом "Учионица по мери".

- Кроз овај пројекат обновили смо учионицу Гимназије, набавили смо нови инвентар, окречили, променили смо плочице и уз ову подршку направили смо простор у коме је пријатно да се ради - рекла је Радовановићева.

Реализовани пројекти у овој години су "Изградња интерактивног полигона за децу на градском тргу у Угљевику и набавка урбаног мобилијара", "Наше село чита", "Учионица по мери", "Уређење пешачко бициклистичке стазе на брду Косе изнад Угљевика", "е-учионица", "Баскен ин Вилиџ" и "Опремање пешачко-тркачке стазе Косе на истоинемом брду изнад Угљевика".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)