СЛЕДЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ: Локални избори у Требињу су завршени, али не и препуцавања између најјаче странке и опозиције

Д. ЦУРАЋ

23. 11. 2020. у 07:12

СЛЕДЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ: Локални избори у Требињу су завршени, али не и препуцавања између најјаче странке и опозиције

Ћурић и Петровић / Фото Д. Цураћ

БУРНА је била изборна кампања у Требињу, напето и на сам дан избора, али ништа мање тензије нису ни после изборног дана. Са једне стране, најјача требињска странка СНСД, а са друге најјачи представник опозиције Листа за правду и ред Небојша Вукановић, оптужују једни друге за изборне неправилности.

Све је почело након што је ЦИК БиХ наредио Градској изборној комисији поновно пребројавање листића на 10 изборних места у Требињу.

- Поднећемо кривичне пријаве против више особа из опозиционе Листе за правду и ред Небојше Вукановића, јер је на поновном бројању гласова утврђено да су неважеће и гласове других кандидата приписивали својој листи. Они су на тим бирачким местима приписивали себи гласове - истакао је председник ГО СНСД Лука Петровић.

На другој страни, Небојша Вукановић каже да је имао само једног председника бирачког одбора, а да је сва остала контролисао СНСД.

- По њиховим тврдњама испада да су представници СНСД мени дописивали гласове, јер само они имају приступ врећама са гласачким материјалом, преправљају записнике и манипулишу листићима - рекао је Вукановић.

Опозиција у Требињу, као и странке које нису прешле цензус ДЕМОС и СПС, окупиле су се испред зграде градске управе приликом пребројавања спорних бирачких места. Тврдили су да је у згради градоначелник Требиња Мирко Ћурић и врши притисак на бирачке одборе.

- То није ни први ни последњи пут да у вечерњим часовима радим. Опозициона група је испред Градске управе правила притисак, а њихови посматрачи су били на поновном бројању - навео је Ћурић.

ОБРАЂЕНИ ЛИСТИЋИ

НА званичном сајту ЦИК БиХ стоји да су у Требињу обрађени гласова са 33 гласачка места, а да се са 12 чекају резултати. Према тим резултатима изборни цнзус прошли су СНСД 37,1 одсто, Листа за правду и ред Небојша Вукановић 14,95, СДС 9,06, ХНП-ПДП 7,60, СП 5,77, Уједињена Српска - ПУП 4,95 и ДНС 4,34.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)