ГРУЈИЧИЋ ДОБИО НОВИ МАНДАТ: На локалним изборима у Подрињу убедљиву победу однела коалиција "Заједно за Сребреницу"

С. МИШЉЕНОВИЋ

19. 11. 2020. у 06:00

МЛАДЕН Грујичић, кандидат коалиције "Заједно за Сребреницу" победио је у трци за место начелника у Општини Сребреница.

ГРУЈИЧИЋ ДОБИО НОВИ МАНДАТ: На локалним изборима у Подрињу убедљиву победу однела коалиција Заједно за Сребреницу

Фото Општина Сребреница

Грујичић је добио око 4.500 гласова, а његов противкандидат, Алија Табаковић из СДА, око 1.900 гласова.

Овај резултат се не може променити у корист Табаковића и кад стигну гласови путем поште и из иностранства, каже Младен Грујичић, нови-стари начелник Сребренице.

- Званично ћу прогласити победу за десет дана. Али, већ сада могу рећи да сам победио на локалним изборима и да се захвалим грађанима на поверењу. Победа је чиста, како моја, тако и коалиције "Заједно за Сребреницу" - истиче Грујичић.

Он каже да је, нажалост, и на овим изборима Сарајево водило прљаву кампању против њега, а да су Бошњаци из Сребренице били коректни у кампањи.

- Прљаве ствари су се дешавале и на местима у Федерацији БиХ где се гласало за Сребреницу. Тамо су на дан избора већ донете пуне кутије гласова. О томе су упознати и ЦИК БиХ и полиција - каже Грујичић.

Он истиче да жели са људима из Сребренице, властима у Републици Српској да ради на развоју општине, а што су започели пре четири године.

ИЗБОРИ Οпштина Сребренице, Фото Радио Сарајево

- Сарајево мора једном да схвати и прихвати како се Сребреница налази у РС и део је Српске. Желимо да нас оставе на миру и пусте да радимо. Ако нам не желе помоћи нека нам не одмажу. Никоме не треба ширење мржње из Сарајева, ни Србима ни Бошњацима - каже Грујичић.

БЛИЗАНЦИ У КЛУПАМА

ГОРАН Кутлија (49) и Зоран Кутлија (49), браћа близанци, прошли су у Скупштину Новог Града. Они су као кандидати СДС добили подршку својих суграђана. Кутлије су на листи СДС били бројеви 14 и 15, а захваљујући суграђанима који су им дали глас деловаће четири године у Скупштини.

Начелник каже да наставља тамо где су стали пре избора, а то је завршетак многих пројеката које су започели.

Такође очекује и што пре формирање скупштинска већина како би наставили са реализацијом пројеката.

- У Скупштини ћемо имати већину од 11 одборника који долазе из СНСД, СДС, УС и ДНС. Сви конструктивни предлози и са српске и бошњачке стране биће подржани. Сви који желе напредак Сребренице су добро дошли - поручио је Грујичић.

ТРИ ПОБЕДЕ У ФЕДЕРАЦИЈИ

ПРЕДСЕДНИК ОО СНСД Дрвар Горан Броћета изјавио је да је СНСД однео убедљиве три победе за начелнике у Ливањском кантону.

- У Дрвару је победила Душица Рунић, у Босанском Грахову Урош Ђуран, а у Гламочу Небојша Радивојша, кандидати СНСД за начелнике тих општина - истакао је Броћета.

Момчило Цвјетиновић, председник СДС у Сребреници, каже да је задовољан резултатом и према његовој пројекцији, разлика између српских и бошњачких гласова требала је да буде и већа.

- После избора треба сести и унапређивати све оно што је већ урађено. Ово није победа нити једног народа, већ победа за Сребреницу - рекао је Цвјетиновић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)