СЕЛАК ХОЋЕ САСТАНАК СА СНСД: Тврди да не преговара са опозицијом

С.М.

17. 11. 2020. у 18:16

СЕЛАК ХОЋЕ САСТАНАК СА СНСД: Тврди да не преговара са опозицијом

Фото: Срна

ПРЕДСЕДНИК Социјалистичке партије Српске, Горан Селак, изразио је спремност да се наставе разговори са СНСД о формирању власти, те одбацио, како је рекао, неистине о формирању савеза са политичким странка које чине опозицију на републичком и градском нивоу у Бањалуци.

Он је најавио да ће СПС упутити писмо СНСД ради одржавања заједничког састанка.

- Не видимо проблем у коалицији док она ради у интересу Српске, рекао је Селак новинарима у Бањалуци након седнице Председништва СПС и истакао да "у опозицији не виде решење јер нису понудили ништа, осим празне приче".

Он каже да ће СПС наставити да спроводи политике које су интересу Републике Српске и њених грађана.

Коментаришући одлуку Владе о његовој смени са функције директора Казнено-поправног завода "Туњице", Селак је рекао да о томе још није упознат.

Говорећи о одлукама Уједињене Српске и СП, Селак истиче да "може да разуме њихов страх од раста СПС и резултата ове странке на изборима".

Они морају да сакрију свој нерад и своја права лица, али ће те маске време скинути и то веома брзо, каже Селак.

Он наводи да СПС није потписао никакав коалициони споразум са Уједињеном Српском или СП, него са СНСД.

- Сматрамо да су одлуке појединаца из коалиционих странака биле лажно представљене према нашим партнерима у СНСД - рекао је Селак.

Он је навео да је разлог зашто СПС није потписао споразум о заједничком деловању у бањалучкој градској управи са СНСД и другим коалиционим партнерима то што је документ добио касно и није био у могућности да га потпише јер није био у Бањалуци.

Радован Ковачевић је рекао да је СНСД када је у питању СПС донио одлуку јуче на седници Извршног комитета.

Подсећања ради Извршни комитет СНСД је донио одлуку о раскиду коалиционе сарадње на свим нивоима са СПС. Одлука је донесена након што СПС није потписао коалициони споразум о формирању већине у Скупштини града Бањалука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)