НЕНАД НЕШИЋ ПРЕДСЕДНИК ДНС ЗА "НОВОСТИ": СНСД је кажњен јер није препознао тренутак да заједно са ДНС понуди грађанима нешто другачије

С.М.

16. 11. 2020. у 17:24

НАКОН завршених локалних избора јавност очекује реакцију лидера ДНС Ненада Нешића око даљег деловања ове странке. Он каже за Новости да је човек који држи реч.

НЕНАД НЕШИЋ ПРЕДСЕДНИК  ДНС ЗА НОВОСТИ: СНСД је кажњен јер није препознао тренутак да заједно са ДНС понуди грађанима нешто другачије

Фото: Срна

- И доказао сам да нисам политичка и људска крпа. ДНС није понудила сарадњу опозицији него рекла да су Републици Српској потребне промене и понудила да потпишемо коалициони споразум. Њихово ћутање или негативан одговор на понуђени споразум ће бити негативан одговор за промене које значе бољи живот грађана. Ми смо нашом одлуком рекли ДА променама. Без калкулација показали смо одговорност према онима због којих се бавимо политиком - грађанима Републике Српске. Она мора бити изнад сваке одлуке и зато је потребно показати одговорност према њима, поручио је Нешић.

На питање да ли је СНСД кажњен на изборима и због удара на ДНС, он каже да је СНСД кажњен зато сто није осетио тренутак у којем су морали заједно да направе промене и понуде грађанима нешто другачије.

- Ми смо били најдужа коалиција. Заједно смо се борили за Републику Српску кад је било најтеже и када је у питању интерес народа и ту нема места непријатељству јер то је питање на којем не сме бити разлика, истиче Нешић.

Када се говори о деловању ДНС, а поготово у Бањалуци, он каже да се политичари у РС понашају као да деле плен после улова.

- Избори су завршени а резултати су такви какви јесу. Наше политичко деловање биће засновано искључиво на интересу грађана, у овом случају Бањалуке. Кључна ствар за нас је како можемо направити живот грађана бољим. Још једном подвлачим - не ради се овде о интересима партија и функцијама већ о грађанима и Републици Српској. Ми ћемо за њих разговарати са свим политичким актерима а наше одлуке неће бити вођене страначким интересима него интересима грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)