НЕНАД СТЕВАНДИЋ, ПРЕДСЕДНИК УС: Не желимо СПС у коалицији

О. М.

16. 11. 2020. у 16:44

НЕНАД СТЕВАНДИЋ, ПРЕДСЕДНИК УС: Не желимо СПС у коалицији

Ненад Стевандић / Фото СРНА

Ненад Стевандић, председник Уједињене српске, рекао је да ова странка не жели Социјалистичку партију Српске (СПС) у коалицији у Бањалуци.

- Реч је о споразуму којим је озваничена скупштинска већина која ће наставити да реализује развојне пројекте и неће дозволити да Град буде полигон за демонстрацију политике ван Српске. Посредством новог градоначелника желе да направе град несигурности, међусобних оптужби и нереда, а наш циљ јесте стабилна и мирна Бањалука која се развија - рекао је Стевандић.

Он каже да УС не пристаје да онај који је трговао изборног дана и за кога постоје сумње да је Станивуковићу давао гласове за градоначелника, а он њему за одборнике, уцењује потписивање коалиционог споразума.

- У координацији са партнерима не дозвољавамо да СПС буде у коалицији у граду Бањалука. УС је 99 одсто радила у корист кандидата коалиције "Окупљени за Бањалуку" за градоначелника Игора Радојичића и према њему усмерила гласове - тврди Стевандић.

Он каже да УС има највећи изборни раст у Српској и БиХ, те да је на локалним изборима остварила одличан резултат.

Шеф Главног изборног штаба Уједињене Српске Наталија Тривић каже да, на основу 70 одсто пребројаних гласова, ова странка има 67 одборника у 50 локалних заједница, што је 400 процената више него 2016. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)