ЈЕДАН ЧОВЕК НИЈЕ СТАВИО ПОТПИС: Додик открио зашто је Станивуковић "освојио" Бањалуку

Р. С.

16. 11. 2020. у 14:41

ЈЕДАН ЧОВЕК НИЈЕ СТАВИО ПОТПИС: Додик открио зашто је Станивуковић освојио Бањалуку

Фото: Р. С.

У БАЊАЛУЦИ је потписана коалиција странака окупљених око СНСД-а, а потпис на споразум није ставио једино СПС који предводи Горан Селак, који је прошле године формирао ову странку од дисидената Социјалистичке партије.

Након тога, СПС је био део владајуће већине, те добио неколико функција у градским организацијама.

Председник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да су нови коалициони споразум за Бањалуку потписали СНСД, Уједињена Српска, Демос, Градски одбор ДНС-а и Социјалистичка партија.

- Овај коалициони споразум није потписала СПС. Ако не потпишу у року 24 сата сви њихови кадрови биће избачени и са републичког нивоа. Тражили смо да потпишу, нису. Селак је рекао да је спреман. Послали смо наше људе, чекали су сат времена и није потписао. Ако већина коалиције буде за то да се још сачека, сачекаћемо. Ко није део скупштинске већине у граду, неће бити ни у Влади РС - рекао је Додик.

Подвукао је да је око 70 одсто грађана Бањалуке гласало за ову већину, те да имају пуни легитимитет.

Најавио је и да ће нова коалиција именовати начелнике одељења у Граду Бањалука, заменике, доносити буџет и слично.

Нагласио је да сумња у понашање неких коалиционих партнера, када је у питању подршка Игору Радојичићу (СНСД), а који је изгубио изборе за Бањалуку од противкандидата Драшка Станивуковића (ПДП).

- Нисмо спремни да трпимо искакања. Један од најбољих градоначелника у историји Бањалуке је био Игор Радојичић - рекао је данас Додик.

Он је истакао и да је од синоћ он повереник Градског одбора у Бањалуци, те оценио да Радојичић није заслужио пораз у највећем граду Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)