МИЛОРАД ДОДИК: Тужан сам због Бањалуке, коалициони партнери су били лицемерни

О.М.

15. 11. 2020. у 23:29

МИЛОРАД ДОДИК:  Тужан сам због Бањалуке, коалициони партнери су били лицемерни

Фото: О.М.

МИЛОРАД Додик, председник СНСД, каже да је ова странка однела победу у 41 општини/граду, што је за једну више него на прошлим изборима.

- Статистички имамо бољи резултат него раније. Освојили смо 41 општину, а међу њима Приједор, Добој и Источно Сарајево у којима СНСД није био на власти - рекао је Додик.

Он каже да није сретан, већ тужан што су изгубили Бањалуку.

- Игор Радојичић је један од најуспешнијих градоначелника које је овај град имао, али поштујемо одлуку грађана. Није фер то што је Бањалука урадили Радојичићу! Он је један од наших најспособнијих кадрова. Али што се тиче страначке позиције СНСД је растао и већ сада имамо већи проценат у односу на прошле локалне изборе - рекао је Додик.

Он каже да је коалициони резултат у Бањалуци био далеко већи у односу на резултат гласања за градоначелника. То, како каже Додик, указује да поједини коалициони партнери нису "играли коректно".

- Неко је био лицемеран када је потписивао коалициони споразум. Али о том, потом. То није било коректно према Радојичићу који је покушао да окупи све политичке партије. Ми сматрамо да пораз може бити прилика, коју ћемо у потпуности искористити. Пораз може бити замка и не знам како ће победник за градоначелника то избећи  - рекао је Додик, наводећи да ће од сутра лично бити председник Градског одбора СНСД у Бањалуци, уместо Радојичића, наводећи да се СНСД тог човека не одриче. 

- Немам намеру да се са било ким обрачунавам. Ја ћу своје незадовољство исказати још већим радом у Бањалуци. Наша политика неће бити сукоб са Бањалуком, већ развој тог града. Жао ми је што нисмо прошли у Бијељини. Анализираћемо ситуацију и СНСД ће наставити сарадњу са Мићом Мићићем - рекао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nono

16.11.2020. 10:05

@Grof - Nisu izgubili gradove Pobijedili su i u Bijeljini i u Banja Luci za Skupštine grada Ovo je pirova pobjeda opozicije Odnosno prevara koalicionih partnera, što je smtrna presuda samom sebi, suicid

Gog

16.11.2020. 08:28

Vazan je parlamentarizam da se unapredjuje volja naroda. Ponekad je volja naroda i nakriva ili revoltirana. Takva volja mozda nije uvijek cista i racionalna, zato se nadam da ce se ipak promjena donijeti neki novi inpuls, da se bivsa vlast obuzda da ne moze da se ponasa vlasnodracki, ali i buduca, nova da dodje na mjesto i shvati da sad ima odgovornost, a ne samo halabuku i kritiku...