ДОДИК ПОСЕТИО КОВИД ОДЕЉЕЊЕ У БАЊАЛУЦИ: Пожелео оболелима да што пре дођу кући и најавио награде за медицинаре

С.М.

13. 11. 2020. у 20:45

Видети људе у овом стању је веома потресно, у име РС ћемо се заложити за неки дио надокнаде за оне који су изложени свакодневно вирусу, казао је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, након посете УКЦ РС.

ДОДИК ПОСЕТИО КОВИД ОДЕЉЕЊЕ У БАЊАЛУЦИ: Пожелео оболелима да што пре дођу кући и најавио награде за медицинаре

Фото: С.М.

-Заиста сам потресен. Пожелио сам им да сви дођу кући, својима, а онима који схватају олако пандемију поручио бих само да погледају снимке људи који су јуче били здрави, а сада су овђе, казао је Додик, након што је обишао оболеле.

-Чувајте се, једини начин да будете у ситуацији да морате на апаратуру је да се чувате. Немојте ићи на славља, немојте се нигде задржавати, држите дистанцу и хигијену, навео је Додик.

Фото: С.М.

Он се још једном захвалио медицинарима и додао да "то није само умни неги и физички рад, то су тешки болесници".

Члан Председништва БиХ је данас после подне посетио  Универзитетско клинички центар РС и заражене вирусом корона који се лече у тој установи како би им пружио подршку.

Фото: С.М.

-Желим да се захвалим здравственим радницима који издржавају напоре којима су изложени. Српска је показала способност за управљање овом кризом и поред великог броја заражених наш здравствени сектор се показао одржвим. Република Српска се потрудила да сви репроматеријали и лекови који се користе буду доступни и сада имамо залихе од три до шест месеци, рекао је раније Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)