СПРЕМАЈУ И НОВУ "ТУРУ": У Угљевику подстицаји за пољопривредну механизацију и до 30 одсто

В. М.

03. 11. 2020. у 22:34

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић поделио је решења о подстицајима пољопривредницима Јаковића и онима у Доњој Трнови.

СПРЕМАЈУ И НОВУ ТУРУ: У Угљевику подстицаји за пољопривредну механизацију и до 30 одсто

Фото: В. Митрић

Перић каже да ће Општина у овој години доделити подстицаје пољопривредним произвођачима у укупном износу од 250.000 КМ, али и да је намера локалне управе да се износ средстава за ову намену повећа у наредној буџетској години.

- Постоји линија подстицаја за набавку нове механизације у износу од 30 одсто од укупне вредности набављене механизације. Исти износ је такође и за изградњу објеката везаних за пољопривреду, за смештај стоке, складиштење воћа и слично. Постоји једна линија помоћи за воћарство, затим посебна линија подстицаја за наше пчеларе - каже начелник Перић.

Перић је истакао да Општина Угљевик, поред свега тога, омогућава и удруживање привредника и да се посебне паре додељују и за ову област.

- Оно о чему ћемо посебно водити рачуна јесте да стимулишемо младе пољопривредне произвођаче. Од наредне буџетске године биће уведена једна посебна линија подстицаја за стимулацију младих пољопривредних произвођача, где ћу предложити да се издвоје значајнији новчани износи,него до сада - каже Перић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)