У БАЊАЛУЦИ 44О ДЕЦЕ У ИЗОЛАЦИЈИ На вирус корона позитивно 176

Р.С.

03. 11. 2020. у 11:45

У БАЊАЛУЦИ 44О ДЕЦЕ У ИЗОЛАЦИЈИ На вирус корона позитивно 176

Фото: ГУ Бањалука

НА подручју Бањалуке на вирус корона позитивно је 176 деце школског и предшколског узраста, међу којима је половина узраста од шест до 15 година.

Према подацима Дома здравља Бањалука тренутно је 440 деце у изолацији.

Директорица Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић је навела да се драстично погоршала епидемиолошка ситруација у град.

- Све наше амбуланте су изузетно оптерећене. Улажемо огромне напоре да бисмо примили све пацијенте - казала је Тодоровић.

У Градској управи Бањалука данас је одржан састанак градоначелника Игора Радојичића и дирекотра основних школа на подручју града, те је истакнуто да је процена да се настава у овом полугодишту одвија у школама.

- Очекујемо прекид наставе у школама у седмици после избора. Са Цивилном заштитом урадићемо  процену колико им времена треба за дезинфекцију и да ли може да се заврши све 16. новембра - казао је Радојичић.

Он је подвукао да ће се настојати да се настава до Нове године реализује у школама, те да је број деце основношколског узраста који су позитивни на вирус корона, сразмерно мали, односно испод једног процента, али да проблем може представљати заражавање наставног особља.

- Став је да се раде индивидуалне процене унутар сваке школе јер није иста епидемиолошка ситуација у сваком насељу - казао је Радојичић.

Он је истакао и да је у току припемни процес како би се могла организовати настава на даљину, у случају погоршања ситуације.

Председник Актива директора основних школа Мирослав Попржен је казао да ће се од школе до школе процењивати да ли ће бити прекида наставе.

- Став је да се прво полугодиште приведе крају без прекида, ако је то могуће, а користећи постојећи модел. Он се показао у пракси као добар и ни у једној школи није било масовног заражавања - истакао је Попржен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)