ПИШТОЉЕМ НА СТАНИВУКОВИЋА: Златко Стоканић из Бања Луке ухапшен због угрожавања активиста ПДП

О. МАТАВУЉ

03. 11. 2020. у 08:58

ПИШТОЉЕМ НА СТАНИВУКОВИЋА: Златко Стоканић из Бања Луке ухапшен због угрожавања активиста ПДП

Фото "Фејсбук"

ЗЛАТКО Стоканић (44) из Бања Луке ухапшен је због сумње да је уперио пиштољ у "фолксваген амарок" народног посланика и кандидатa за градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, који у том тренутку није био у возилу.

За воланом "амарока" био је Огњен Савановић, кандидат за одборника у Бањалуци на предстојећим изборима, који је навео да га је непознати мушкарац пратио "рено клиом", а потом с упереним пиштољем ишао према возилу "вероватно тражећи Драшка Станивуковића".

- Непосредно након пријаве слободе је лишен З. С. због сумње да је починио кривично дело угрожавање сигурности. Од осумњиченог је одузет гасни пиштољ, а алкотестирањем је утврђено да је имао 2,18 промила алкохола у крви - рекла је портпаролка ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Она каже да ће против осумњиченог бити поднет извештај ОЈТ у Бањалуци због угрожавања сигурности, а биће поднет и Захтев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из Закона о оружју и муницији.

ПРЉАВА КАМПАЊА

ПОТПРЕДСЕДНИК ПДП Игор Црнадак каже да очекује да се открије позадина напада и позвао је све политичке партије да не улазе у агресивне ствари које могу довести до инцидената.

- Ненормално је да током кампање у 21. веку имамо потезање пиштоља. Према нашем кандидату је покренута прљава кампања монтираним лецима. Ми се тиме нећемо служити, а то нам је знак да су наши противници у паници - истакао је Црнадак.

Станивуковић се захвалио оперативцима МУП РС јер су брзо идентификовали и ухапсили починиоца, али сматра да недостаје неколико кључних одговора.

- Шта је стварни мотив и да ли је та особа то рекла у својој изјави? Ко је тај човек, да ли има позадину, да ли је кажњаван? Битка предстоји још 15 дана и много после. Посланик сам који говори истину и чињенице које не пријају великом делу који припада једном систему. Зато је важно да видимо да ли је ово случајни инцидент или нешто друго - рекао је Станивуковић.

Нагласио је да овај инцидент не треба дизати на највиши ниво, али инсистира да се открије позадина случаја.

- Никада нисам био, нити ћу бити мерна јединица за страх, чак и када имате ситуацију да је пиштољ уперен у моје сараднике и мој аутомобил. Ово није засебан случај и много је претњи и нерасветљених случајева на које институције нису дале одговор - истакао је Станивуковић.

Указао је да су се јуче ујутро у Бањалуци појавиле на хиљаде непотписаних летака са натписима да се он "доводи у сумњу са особама које су починиле убиства у РС".

- Само једна политичка кухиња је имала разлог да то испоручи - казао је Станивуковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)