ЛИСИЦЕ ЗБОГ ПРЕТЊИ: Не јењавају сукоби у Сокоцу, ухапшен Душан Боровчанин, брат недавно претученог Марка, , застрашивао Стефана Делића

О. МАТАВУЉ

30. 10. 2020. у 07:25

ЛИСИЦЕ ЗБОГ ПРЕТЊИ: Не јењавају сукоби у Сокоцу, ухапшен Душан Боровчанин, брат недавно претученог Марка, , застрашивао Стефана Делића

Полиција приводи осумњичене / Фото РТРС

СОКОЛАЧКА полиција ухапсила је Душана Боровчанина (27) из тог града због сумње да је претио суграђанину Стефану Делићу (27), који се налази под истрагом због премлаћивања Душановог брата Марка (30).

У полицији наводе да је цели случај пријављен у четвртак и осумњичени је убрзо пронађен.

- Полицијски службеници лишили су слободе Д. Б. из Сокоца, осумњиченог за угрожавање сигурности. Сумњичи се да је упутио озбиљне претње по живот и тело С. Д. из Сокоца. О свему је обавештено тужилаштву и у току је рад на документовању кривичног дела - саопштила је ПУ Источно Сарајево.

То је, како сазнајемо у ПУ Источно Сарајево, наставак сукоба који тињају од 17. октобра када је испод "форд галаксија" Саше Караџића у Подроманији откривена експлозивна направа велике разорне моћи.

Бомба је на време примећена и деактивирана, па су спречене катастрофалне последице. Увиђајем је утврђено да је била подметнута на под испод сувозачевог седишта. Због тога у полицији сумњају да је мета напада био Огњен Орашанин звани Орас, који има криминални досије. Полиција је покренула истрагу и случај је квалификован као покушај убиства.

Само шест дана касније, 23. октобра, Орашанин и Караџић су ухапшени заједно са Стефаном Делићем након што су пресрели и претукли Марка Боровчанина. Мотив напада је, како сумњају у полицији, приватна истрага коју су покренули у намери да дођу до информација о особама које стоје иза подметања експлозива. Иако је задобио тешке повреде, Боровчанин је одбио хоспитализацију и отишао кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)