МЛАДИ ПОЛИТИЧАР СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Никола је пре 17 дана био здрав, сада је на респиратору и хитно му је потребна крв

С.М.

29. 10. 2020. у 17:21

МЛАДИ ПОЛИТИЧАР СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Никола је пре 17 дана био здрав, сада је на респиратору и хитно му је потребна крв

Фото: Д. Поздеровић

ПРЕ само 17 дана Никола Вукчевић (32), млади правник и политичар из Бањалуке и отац осмомесечне бебе био је здрав и посвећен предизборној кампањи.

Прве симптоме, који су указивали на корона вирус приметио је 11. окотобра. Био је максимално дисциплинован, одмах је отишао у самоизолацију, јавио се лекарима, али стање му се из дана у дан погоршавало – каже његов пријатељ Давор Стрика.

Никола је сада на респиратору, интубиран је и успаван. Крвна слика му је јако лоша и лекари Клинике за интензивну медицину УКЦ РС се дословно боре за његов живот. У тој борби су потребне и редовне трансфузије крви, па је послан апел свима који имају, иначе ретку крвну групу А негативна, да помогну Николи.

– Одзив давалаца је велики, из свих крајева Српске се јављају људи, шаљу поруке подршке, дарују крв – каже Стрика.

Никола Вукчевић је недавно изабаран за секретара Градског одобра Социјалистичке партије у Бањалуци. Кандидат је за одборника у Скупштини Града Бањлука.  Омиљен је и међу активистима других странака, па му свакодневно стижу поруке подршке од актвиа младих Демоса, СНСД, али и из странка које би му, у нормалним околностима, у финалу предизборне кампање били љути противници. Николина судбина је потресла и многе младе људе широм Српске, који нису политички активни, јер је, како кажу његови пријатељи, пун позитивне енергије, који људи препознају.

– Његово здравствено стање је заиста тешко, али уверени смо да ће та Николина енегија на крају победити и да ће се изборити са болешћу. Истовремено, поручујем свима: људи, чувајте се, чувајте једни друге, носите маске, не излажите се опасности. Николина судбина најбољи је показатељ да корона не бира и да сваком живот може бити угрожен. Нема ту никаквог правила, Никола је млад, здрав, енергичан, а ипак му је болест задала велике проблем, поручио је Стрика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)