КОРОНА УШЛА У ДЕРВЕНТСКИ ДОМ ЗДРАВЉА И ВРТИЋ: Заражена два лекара и једногодишње дете (ФОТО)

Нинко Ђурић

28. 10. 2020. у 17:49

КОРОНА УШЛА У ДЕРВЕНТСКИ ДОМ ЗДРАВЉА И ВРТИЋ: Заражена два лекара и једногодишње дете (ФОТО)

Фото: Н. Ђурић

ВИРУС корона, уз извештаје да је на подручју општине само у уторак новозаражено 11 а дан раније једно мање, ушао је и у Дом здравља у Дервенти, као и овдашњи Дечији вртић „Трол“.

Како „Новости“ сазнају, уз више медицинских радника, у кућну изолацију су упућена два заражена лекара, а из дечијег вртића тридесетак малишана и пет васпитача, а од двоје најмлађих код којих је утврђено присуство вируса короне је и дете са нешто више од годину дана!

Међутим, одговорни у граду на Укрини уверавају да епдемиолошка ситуација још није аларманта, заправо да је под контролом, без тежих оболења, са од раније и од других болести две оболеле особе на болничком лечењу у Бањалуци.

Мирко Шаран, директор дервентског Дома здравља, потврдио нам је да су у овој установи заражена два лекара, који су уз још неколико медицинских техничара послати на кућну изолацију.

Фото: Н. Ђурић

 

-Један од заражених лекара је већ дуже време у кућној изолацији па ускоро очекујемо његов повратак на радно место. Докторица која је позитивна на присуство вируса корона, такође се добро осећа, али пошто има извесне симптоме, такође послата је у кућну изолацију-рекао нам је др Шаран.

Он додаје да се, како нам је рекао у телефонском разговору, „колико је њему познато“, у кућној изолацији налазе и двоје медицинских техничара.

-Реч је о техничарима из службе Хитне помоћи. Они се осећају добро, без симптома су, а у изолацију су упућени из превентивних разлога пошто су били у контакту са зараженим-каже Шаран.

Гордана Симић, директорка вртића „Трол“ такође нам је потврдила је присуство вируса корона у овој јавној установи утврђено код двоје малишана, након што је то исто учињено код њихових родитеља.

Фото: Н. Ђурић

 

-Одмах смо реаговали и уз двоје позитивних малишана, у кућну изолацију послали и две њихове групе од укупно тридесетак дечице, са њихових пет васпитача. Сазнајемо да су и родитељи у изолацији. Тачно је да најмлађе дете код којег је утврђен вирус короне из јасличке групе са нешто више од године, односно непуне две године-каже, за „Новости“, Симићева.

Наши саговорници истичу да се у овим јавним установама процес рада одвија уобичајено, уз све мере предострожности.

СТАБИЛНО У МАНСТИРУ И „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“

ДИРЕКТОР дервентског Дома здравља Мирко Шаран истиче да релативно доброј епидемиолошкој ситуацији у Дервенти доприноси и брза стабилизација у овдашњем манастиру у селу Доња Бишња и поготово у Дому за старије особе „Златни луг“.

-Још нам је непознато да ли смо и како, почетком маја, заиста били погођени вирусом корона. Евидентно је да су наши корисници, махом већ болесни и непокретни људи у позној животној доби, осигурани медицинским, смештајним и другим третманима, на највишем регионалном и светском нивоу.

О томе сведоче и пријаве не само наших суграђана већ и из околних општина, да сигурност, и у јеку пандемије, траже баш под нашим кровом-каже, за „Новости“, Данијела Земуновић-Петровић, власница и директорка „Златног луга“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)