БАЊАЛУКА УВОДИ НОВЕ МЕРЕ: Повећавају се капацитети, уводи локација за „ауто-тестирање“

Р.С.

28. 10. 2020. у 14:56

БАЊАЛУКА УВОДИ НОВЕ МЕРЕ: Повећавају се капацитети, уводи локација за „ауто-тестирање“

Фото: ГУ Бањалука

ГРАД Бањалука, у којој је већ данима највећи број новозаражених у Републици Српској, припремио је сет мера како би се становништву пружила правовремена здравствена заштита.

Најављено је неколико нових локација за тестирања, међу којима је и простор на Малти (паркинг код „Леснине“), где ће грађани бити тестирани у својим аутомобилима како би се избегао међусобни контакт.

Такође, капацитет за тестирање са досадашњих шест повећан је на десет тимова.

Дому здравља Бањалука одобрена су додатна средства, како би ангажовао додатни број незапослених медицинара и оних који су у пензији.

Повећава се број кућних посета за оне грађане који су тешко покретни, непокретни или хронични болесници како би се смањило њихово излагање зарази.

У оквиру ових мера, тим Хитне помоћи биће појачан са додатним људством, а у насељу Долац се, уз постојећу ковид амбуланту, отвара још једна амбуланта за пацијенте са акутним респираторним инфекцијама.

Свим медицинским радницима одобрена је додатна стимулација за рад.

- Неки су ангажовани већ осам месеци, под посебним околностима, и то је најмање што можемо урадити - истакао је данас градоначелник Бањалуке Игор Радојичић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)