СПРЕМАЛИ САХРАНУ, ПА СТРАДАЛИ НА ПЕШАЧКОМ: Детаљи несреће на прелазу у бањалучком насељу Лауш

О. МАТАВУЉ

28. 10. 2020. у 11:47

МИРА Дугоњић (57) из Бањалуке подлегла је повредама након што је на пешачком прелазу у насељу Лауш на њу и супруга Звонета Дугоњића (60) налетео "поло", којим је управљао Саво Ковачевић (60) из Бањалуке.

СПРЕМАЛИ САХРАНУ, ПА СТРАДАЛИ НА ПЕШАЧКОМ: Детаљи несреће на прелазу у бањалучком насељу Лауш

Фото Д. Поздеровић

Несрећа се догодила у понедељак око 17.20 код кружног тока у Карађорђевој улици. Како сазнајемо у ПУ Бањалука, супружници су прелазили преко обележеног пешачког прелаза када је на њих налетео аутомобил.

После удара, обоје су превезени у болницу, Звонету су констатоване лакше повреде, а Мири тешке услед којих је подлегла у болници око 23.30.

Очевици кажу да је призор на месту несреће био веома узнемирујући.

- Жена је услед удара одбачена неколико метара и непомично је остала да лежи на пешачком прелазу. Њен супруг није био озбиљно повређен, али је био у шоку. Клекнуо је крај ње, вриштао је, плакао и дозивао помоћ - причају очевици.

ОБАВЕШТЕНО ТУЖИЛАШТВО

У ПУ Бањалука наводе да је увиђај на месту несреће извршила саобраћајна полиција, док тужилац није излазио на место несреће.

- У незгоди су учествовали С. К. са аутомобилом "поло" и пешаци З. Д. и М. Д., која је подлегла повредама. О свему је обештено ОЈТ у Бањалуци - наводе у полицији.

Они кажу да је супружницима у помоћ притекло неколико пролазника и убрзо су превезени у болницу.

- И возач "пола" је био у шоку и константо је понављао да их уопште није видео. Не знам како је тачно дошло до несреће. Али колико сам чуо пешаци нису претрчавали улицу, већ су лаганим ходом прелазили преко "зебре" када је у њих ударио "поло" који је из правца Лауша ишао према граду - причају очевици.

Познаници ожалошћене породице у шоку причају да је Звони пре два дана умро отац, и да су се њих двоје спремали за сахрану када их је задесила нова трагедија.

- Они живе у насељу Павловац и пре удеса су кренули у град да Звони купе одело за очеву сахрану, а онда су и сами доживели несрећу - причају познаници, наводећи да нико не може да верује каква је судбина затекла ту породицу.

- Не могу ни да замислим како је том човеку... Умре му отац, а онда погине супруга. То је страшно! Жалосно...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)