ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА: Сећање на војнике РС уочи крсне славе општине Угљевик

В.Митрић

26. 10. 2020. у 22:24

ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА: Сећање на војнике РС уочи крсне славе општине Угљевик

Фото: В.Митрић

НА градском тргу у Угљевику, уочи славе ове општине - Свете Петке Параскеве служен је парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске из овога краја.

Начелник општине Угљевик Василије Перић подсетио је да је дужност и обавеза свих да његују идеале за који су животе положили борци Војске Републике Српске.

- Сваке године уочи славе општине, као и свих важних датума,  сећамо се оних који су најзаслужнији за стварање Републике Српске, а наша дужност и обавеза је да помогнемо њиховим потомцима, и да све учинимо да у наредном периоду будемо бољи и марљивији и да српски народ живи у слободи", поручио је Перић.

Предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић рекао је да слава, увијек започиње сјећањем на оне који су дали животе за слободу српског народа и Републику Српску.

Фото: В.Митрић

 

„Погинулим борцима смо захвални за све оно што данас имамо а то је слобода. Угљевик је дао много у отаџбинском рату, 301 погинулог борца Војске Републике Српске, Прва мајевичка бригада је бројала око 3.000 Угљевичана а 648 их је рањено", рекао је Маринковић.

Пошту погинулим борцима одали су породице, саборци,  представници локалне власти, Борачке организације ове општине, Трећег пјешадијског Република Српска пука, Полицијске станице Угљевик и Рудника и термоелектране Угљевик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)