УГЉЕВИК ИМА 1.200 ДАВАЛАЦА КРВИ : Славски пријем за хуманитарце

В. Митрић

26. 10. 2020. у 16:52

УГЉЕВИК ИМА 1.200 ДАВАЛАЦА КРВИ :  Славски пријем за хуманитарце

Фото В. Митрић

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић у оквиру славских свечаности Свете Петке Параскеве коју ова општина прославља уприличио je пријем за руководство Друштва добровољних даваоца крви „Рудар“.

Перић је рекао да је ово друштво једно од најбоље организованих друштава добровољних даваоца крви Републике Српске.

-Увек су они ту када је потребна њихова помоћ и они су посвећени хуаманитарном раду а дајући крв спасавају -рекао је Перић,захваљујући им се на,како је рекао,“најхуманијем делању, јер дарају крв која значи живот“.

Председник ДДДК „Рудар“ Милан Марковић рекао је да ово друштво броји 1.200 чланова.

„Имамо велику пордшку од руководства општине Угљевик. Наши чланови су увек присутни на свим акцијама широм Српске и Србије и тако ћемо чинити и у наредном периоду“, додао је Марковић.

Фото В. Митрић

ДДДК „Рудар“ сваке године у оквиру славских свечаности општине Угљевик организује акцију добровољног даривања крви где се прикупи и до 300 доза ове драгоцене течности.

Због епимедије изазване корона вирусом ове године није спроведена акција али ће 30 чланова овог друштва сутра у бијељинском  Заводу за трансфузију крви дати крв и на тај начин неће се прекидати ова хуманитарна акција коју организује општина Угљевик сваке године за славу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)