ТУЂУ КАРТИЦУ „УНОВЧИО“ У КЛАДИОНИЦИ: Зворничанин пола пара узео, пола прокоцкао

В. Митрић

26. 10. 2020. у 16:38

ТУЂУ КАРТИЦУ „УНОВЧИО“ У КЛАДИОНИЦИ: Зворничанин пола пара узео, пола прокоцкао

Фото Pixabay

ЗВОРНИЧКА полиција поднела је Окружном јавном тужилаштву у Бијељини извештај о почињеном кривичном делу против Б.Д. из Зворника, због сумње да је починио кривичн дела неовлашћено коришћење личних података и крађа .

Б.Д. се сумњичи да је почетком маја 2020. дошао у посед података о платној картици једне суграђанке. Злоупотребом њених личних података неовлашћено је ушао у туђу заштићену компјутерску базу података, у намери да њиховим коришћењем за себе или другога прибави корист или да другоме нанесе штету.

Б.Д.је електронским путем направио трансфер новца на електронску платформу једне кладионице у Зворнику, након чега је део пара који је пребацио са картице подигао у пословници те кладионице у Зворнику а део је потрошио на спортска клађења -кажу у полицији. Осумњичени се терети да је на овај начин причинио штету оштећеној у износу од око 1.520 КМ.

Полицијска управа Зворник апелује на сграђане да уколико примјете да им недостаје платна картица или да примете нерегуларности на свом банковном рачуну, о томе одмах обавесте своју банку, како би се на време спречило даље неовлашћено коришћење и сваки други вид могућих злоупотреба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)