ЈОШ ЈЕДНА НЕСРЕЋА У ЛОВУ: Гађао дивљу свињу, а ранио колегу ловца - Очевици тврде борба на живот и смрт!

О. М.

26. 10. 2020. у 12:02

ЈОШ ЈЕДНА НЕСРЕЋА У ЛОВУ: Гађао дивљу свињу, а ранио колегу ловца - Очевици тврде борба на живот и смрт!

Фото: О.М.

ГОРАН Ђуричић (48) из Бањалуке рањен је у лову у месту Стратинска код Бронзаног Мајдана када га је, пуцајући у дивљу свињу, нехотично погодио његов суграђанин Стефан Чајић (19).

Ђуричића је једна кугла сачме погодила испод десног пазуха. Задобио је прострелну рану због које му је указана лекарска помоћ у УКЦ Републике Српске.

У ПУ Бањалука наводе да се несрећа догодила се у суботу за време лова на дивљу свињу.

- Осумњичени је циљао дивљу свињу која се кретала и отишла према Ђуричићу. Испалио је хитац и једна кугла сачме је ранила Ђуричића - наводе у полицији.

Портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић каже да је над осумњиченим извршена криминалистичка обрада због сумње да је починио кривично дело изазивање опште опасности.

- Полицији је пријављено да је у ловишту у Бронзаном Мајдану код Бањалуке приликом лова дошло до рањавања Г. Ђ. од стране осумњиченог С. Ч. О свему је обавештено Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци које је наложило да се након комплетирања предмета достави извештај о почињеном кривичном делу - рекла је Мучибабић.

Очевици драматично догађаја причају да се ту радило о борби на живот и смрт, те да је Чајић практично спасио живот Ђуричићу, али и себи, јер су сви уверени да би их вепар, тежак 185 килограма, растргао да га нису више пута погодили.

- Вепар је већ био рањен када је упао између њих. Обојица су пуцали и Ђуричић и Чајић. Међутим и поред тога што је више пута погођен вепар није пао. Наставио је да иде према Ђуричићу и да га је дохватио вероватно би га растргао. То је била блиска борба и вепар је свега три метра био удаљен од Ђуричића када га је Чајић погодио. Тако је спасао и Ђуричића и себе од дивље животиње - причају ловци, наводећи да је вепар на крају одстрељен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)