ЗАТВАРАЈУ СЕ ШКОЛЕ НА СЕДАМ ДАНА: Погоршана епидемиолошка ситуација у Републици Српској, предузимају се оштрије мере

О.М.

25. 10. 2020. у 19:00

ЗАТВАРАЈУ СЕ ШКОЛЕ НА СЕДАМ ДАНА: Погоршана епидемиолошка ситуација у Републици Српској,  предузимају се оштрије мере

Фото: П. Милошевић

ОСНОВНЕ и средње школе у Републици Српској превентивно неће радити у наредних седам дана због погоршања епидемиолошке ситуације, одлучио је Штаб за ванредне ситуације РС.

Школе су обавезне да организују наставу на даљину коришћењем електронске комуникације, а начин извођења прописаће се посебном инструкцијом ресорног министарства.

Штаб је скратио радно време свим угоститељским објектима у Републици Српској који ће од данас моћи да раде од шест до 22 часа, а не до 24 часа како је то било раније.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић каже да је од 16. до 22. октобра дошло до значајног погоршања епидемиолошке ситуације.

- У последњих 14 дана имамо индикатор од 303 заражених на 100.000 становника, што нас сврстава у средину европског просека. Стопа смртности је 1,66 на 100.000 становника, али очекујемо да ће та стопа бити погоршана с обзиром на број особа које су примљене у болницу - рекао је Шеранић.

Фото: Принтскрин

Он је додао да је Штаб издао препоруке политичким партијама да не одржавају предизборне политичке скупове до 1. новембра, те препоруку правосудним институцијама да приоритено решавају прекршајне и кривичне предмете који се односе на предмете који се односе на заштиту здравља становништва.

Министар провесте и културе Наталија Тривић појаснила је да школе неће радити до 1. новембра.

- Наредне седмице ћемо анализирати комплетну епидемиолошку ситуацију и у складу с тим ћемо радити даљи план и распоред рада основних и средњих школа - истакла је Тривић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)