СВЕ ВИШЕ ОБОЛЕЛИХ: Вирус корона у Семберији

В. Митрић

25. 10. 2020. у 15:04

СВЕ ВИШЕ ОБОЛЕЛИХ: Вирус корона у Семберији

Фото: В. Митрић

Директор бијељинске ОБ “Свети врачеви”, академик професор др Златко Максимовић, каже да се повећава број смештених пацијената у овдашњој Ковид болници.

У циљу одговарајућег поступања у ситуацији погоршане епидемиолошке ситуације, Кризни штаб ове установе саопштио је да ће се од сутра сви амбулантни прегледи обављати у новој

поликлиници за консултативно – специјалистичку заштиту у згради старе хирургије.

У Ковид болници је збринуто 23 болесника. Већина оболелих има тешку клиничку слику. На кисеоничкој подршци је 18 болесника. У току јучерашњег дана примљена су још три болесника у Ковид болницу.

У протекла 24 сата у Бијељини су евидентиране  22 особе позитивне на вирус корона.

- Апелујемо на све да се обавезно придржавају прописаних и препоручених мера заштите, јер то је једини начин да зауставимо даље погоршање епидемиолошке ситуације -каже академик Максимовић.-

Како кажу из Кризног штана,ЈЗУ Болница “Свети Врацеви” Бијељина је поносна сто су отворили прву Ковид болницу у Републици Српској из средстава Компензационог фонда.

- Морамо да нагласимо да је јучерашњи дан отварања Ковид болнице протекао без икаквих страначких обележја. Саопштења и промотивни материјали појединих странака и појединаца са отварања Ковид болнице је чиста злоупотреба јучерашњег догађаја, али то неће зауставити здравствене раднике наше установе да и даље дају свој максимум у борби против пандемије изазване корона вирусом, поручено је са Кризног штаба Болнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)