ЗВЕР ТЕШКА 223 КИЛОГРАМА: Харала је дервентским крајем, а онда је уследио ловачки подвиг (ФОТО)

Н. Ђурић

25. 10. 2020. у 14:28

ЗВЕР ТЕШКА 223 КИЛОГРАМА: Харала је дервентским крајем, а онда је уследио ловачки подвиг (ФОТО)

Фото: ЛУ „Мотајица“

НАПОКОН је долијао и крњински горостас-дивљи вепар зулумћар, који је немилосрдно харао и правио штету дервентским крајем и овим делом Посавине.

Мирне руке и доброг погледа био је Невен Пуљановић, председник надзорног одбора дервентског Ловачког удружења „Мотајица“,  иначе, син-наследник дугогодишњег и трофејног ловца Миленка Пуљановића.

Фото: ЛУ „Мотајица“

Харачлија, капиталац, одстрељен је на Крњину, у зони 6, ловачке секције Велика Сочаница. Вага је показала да је био тежак чак 223 килограма.

- Очито да је реч о вепру самотњаку који је сишао са неке околне планине. Силно се осећао па није много марио ни на керове. Искористио сам тај тренутак па сам га, из карабина, најпре првим погодио а потом другим хицем смртно устрелио-каже, за „Новости“, Невен, иначе, вишеструки домаћи и интернационални шампион у борилачким вештинама и припадник МУП-а РС.

Одстрел овако импозантног примерка, уз вештину нашег Невена Пуљановића, не би било могућ без врхунских керова и помоћи колега ловаца. Редовном прихраном и чувањем дивљачи настављамо са домаћинским газдовањем, саопштили су из ЛУ „Мотајица“. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)