ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ПОДНОЖЈУ МАЈЕВИЦЕ: Провидна течност за 70 домаћинстава

В.Митрић

24. 10. 2020. у 20:31

У БАЊИНИ, селу у југозападном делу Семберије, у подножју Мајевице, почела је изградња водоводне мреже за око 70 домаћинстава, а вредност прве фазе радова, које ће да финансира локална бијељинска власт, је 70.000 конвертибилних марака.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ПОДНОЖЈУ МАЈЕВИЦЕ: Провидна течност за 70 домаћинстава

Фото: В.Митрић

Градоначелник Мићо Мићић појаснио је да ће довођење воде до корисника у Бањици коштати 320.000 КМ.

- Данас су почели радови на каптажи извора Студенац, а уследиће изградња резервоара, потисног цевовода, пумпне станице и транспортног цевовода. Градска управа је обезбедила новац за прву фазу, а када дође до ширења мреже према домаћинствима и ту ћемо учествовати са 80 одсто пара. Бањицу смо посетили пре месец дана када су мештанима пресушили бунари због недостатка подземних вода и зато је овај пројекат од изузетне важности за њих – поручио је Мићић.

Технички директор „Водовода и канализације“ Ивана Станишић истакла је да је у претходном периоду урађено много када је ријеч о проширењу водоводне мреже такозваног Јужног прстена.

Фото: В.Митрић

 

Мирко Петровић из засеока Брђани каже да је изградња водоводне мреже у Бањици неопходна за мештане, јер ниједна кућа у селу нема ваљану воду за пиће.

- До сада смо били принуђени да је довозимо цистернама, а проблем је што је вода, осим за пиће, потребна и за стоку – додао је Петровић.

Градоначелник Мићић, током боравка у Бањици, сусрео се и са игуманијом Мартом, настојатељицом Манастира Тавна, која је њему и Градској управи Бијељине пожељела срећу и успех у даљем раду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)