УХАПШЕНИ ОРАШАНИН И КАРАЏИЋ: Водећи приватну истрагу брутално претукли Сокочанина

О. М.

24. 10. 2020. у 19:31

УХАПШЕНИ ОРАШАНИН И КАРАЏИЋ: Водећи приватну истрагу брутално претукли Сокочанина

Фото: Д. Подзеровић

ОГЊЕН Орашанин, Саша Караџић и Стефан Делић из Сокоца ухапшени су синоћ због сумње да су напали и тешко претукли Марка Боровчанина који је са тешким повредама задржан на лечењу у Болници "Србија" у Источном Сарајеву.

Напад се догодио синоћ око 19 часова испред апотеке у Сокоцу, где су осумњичени пресрели Боровчанина и брутално га претукли. Изударали су га по глави и целом тијелу, те шутирали ногама док је лежао на поду.

- Осумњичени су, уз извештај о почињеном кривичном делу тешка телесна повреда предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву. Сви се сумњиче да су физички напали М. Б. наневши му тешке телесне повреде - рекла је портпарол ПУ Источно Сарајево Весна Стокановић.

Она наводи да су осумњичени исти дан ухапшени и над њима је извршена криминалистичка обрада. На месту напада извршен је увиђај током које су изузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Како незванично сазнајемо мотив напада је својеврсна приватна истрага коју су Орашанин и екипа покренули након што је 17. октобра испод Караџићевог аутомобила "форд галакси" пронађена експлозивна направа. Срећом, бомба се није активирала, јер је на време уочена. Истрагом је утврђено да је бомба била подметнута испод сувозачевог седишта, због чега у полицији сумњају да је на мети нападача био Орашанин. Полиција је о томе покренула детаљну истрагу, а цели случај је квалификован као покушај убиства. Верује се да Орашанин и екипа желели да пре полиције дођу до информација о особама које стоје иза подметања експлозива, те су се због тога окомили на Боровчанина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)