"РАЗВОЈ НИКО НЕ ЗАУСТАВИ": Угљевички буџет порастао за 10 милиона КМ

В. Митрић

24. 10. 2020. у 14:02

ВАСИЛИЈЕ Перић, начелник општине Угљевички кандидат за нови мантат на тој функцији, упутио је писмо суграђанима у ком истиче да је „у завичају рођен,стасао и одрастао,остао му веран и биће тако док је жив, као човек који држи до речи, обећања, поштења, поштовања и уважавања свих људи“.

РАЗВОЈ НИКО НЕ ЗАУСТАВИ: Угљевички буџет порастао за 10 милиона КМ

Фото: В. Митрић

- Једноставно речено, своји смо - каже Перић.

- Добро се знамо, нема потребе да вам говорим о себи и о вама, посебно, јер на све гледам као на нас, заједно, саборно, сложно, истрајно и посвећено како заслужује наш град и крај и сви који живе у њему, посебно млади нараштаји, који су били, јесу и биће наша трајна, стална и важна обавеза да им створимо најбоље могуће услове од вртића до основне и средње школе, факултета и запослења.

Највеће богатство овог краја су, како истиче, су људи.

- Наши преци су „дигли“ и рудник и развили пољопривреду и привреду, и градили и изграђивали овај град и крај колико су могли -напомиње актуелни челник Угљевик.

- Ми смо их, као њихова чеда, бескрајно захвални.Ништа не би било ни од силних количина рудника, погодних поља, ливада и њива за пољопривреду да све то, као данс привреду, нису постала дела наших људи. Људи, сведоци сте прогреса и развоја нашег града и краја, у чену смо заједно учествовали, заједно се борили, често мучили, одрицали. Кад погледамо около, закључак је јасан да смо имали зашто да се боримо.Али, исто тако, свесни да се мора и даље у развој, да оно што је добро буде још боље, а оно што нисмо изградили и урадили урадимо на најбољи могући начин, како доликује животу у 21 веку нашој, сада, развијеној општини, која је изашла из круга неразвијених. Када сам дошао на чело наше општине буџет је био мањи од три милиона конвертибилних марака, а сада је 13 милиона КМ, или више од 10 милиона КМ више!

Фото: В. Митрић

Није то, како истиче,  дошло само по себи, „већ је  то наш заједнички успех, на чему сам вам захвалан и поносан на све вас, на нашу истрајну борбу за бољи Угљевик и бољи читав крај“.

- Има оних злурадих, који упркос чињеници да је код нас најнижа стопа незапослених, кажу да је, тобоже, „Угљевик град без наде“.Зашто онда тамо где они могу, где ми немамо утиција, примају и запошљавају људе и из Зворника, и из Бијељине, Лопара, Брчког… Како нема наде, када то чине у општини, где је просечна зарада 1200 конвертибнилних марака, где смо, као локална власт, разним субвенцијама, подигли пољопривреду и водопривреду на највиши могући ниво. Из локалне касе, упркос чињници што нам за ренту дугују 1,5 милиона КМ, само у овој години ћемо да изводјимо 100. 000 КМ за прво запошљавање људе, 2000 КМ по радном месту. И све друге наше мере, усмерене су ка бржем и бољем запошљавању.

Перић оцењује да   требају још четири године године да  се заврше започети послови до крај.

После тога, може да дође на ове функције ко год хоће.Моћи ће да ужива у власти, што нас никада није интересовало, јер да јесте, не бисмо урадили толико у области инфраструктуре, образовања, духовности, помоћи породицама у сваком погледу, подстицајима у пољопривреди и привреди, борачким и породицама ратних војних инвалида, пензионерима, студентима, ђацима, талентованим спортистима, даровитим уметницима и онима који живе најтеже.

Код мене увек људи куцају на отворена врата.Тако ће бити и у наредном периоду.Остао сам исти, у сваком могућем смислу. Био сам, под разним притисцима, који су као нека врста епидемије завладали овим просторима, којима ретко ко остане имун. Остао сам свој и ваш, одан, искрен, отворен, присупачан и такав ћу бити докле год ходим овим нашим дивним крајем, дивних и часних, вредних и паметних људи, који градећи бољ есутра за себе учествују, саборно, у изградњи читавог краја. То смо, заједно, показали и доказали.Тако ће, сигаран сам, бити и даље - закључује Перић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)