ОШТЕТИЛИ ГРАЂАНЕ ЗА 300.000 КМ: Две акције требињске Полицијске управе

Д. Ц.

24. 10. 2020. у 09:05

ОШТЕТИЛИ ГРАЂАНЕ ЗА 300.000 КМ: Две акције требињске Полицијске управе

Фото приватна архива

ПРИПАДНИЦИ Полицијске управа Требиње открили су превару у Гацку, док је у Билећи заустављен камион са око 80 пакета цигарета без акцизних маркица.

Цигарете су нађене код Карла М. из Посушја, вредност цигарета је око 100.000 КМ, а превозио их је у камиону марке "мерцедес", сакривене испод исцепаних дрва.

Требињска полиција осумњичила је два службеника једне банке у Гацку за проневеру од преко 300.000 КМ. За Ј. К. и В. Л., раднике гатачке експозитуре једне банке, утврђено је да су починили више кривичних дела - злоупотребу службеног положаја, уништавање или фалсификовање исправе и кршење платног промета.

- Два раднике банке у Гацку, шеф експозитуре и шалтерски радник, оштетили су више грађана, тако што су са њихових рачуна без овлашћења пребацивали новац на друге рачуне, фалсификујући потписе клијената - истакао је начелник ПУ Требиње Синиша Лакета.

Он је додао да се и даље утврђује број оштећених, не желевши да открије о којој банци је реч, а како незванично сазнајемо за сада је откривено 12 оштећених грађана.

Према незваничним сазнањима, осумњичени су Јелена К. и Владимир Л., а Лакета је потврдио да овај случај нема везе са ранијим догађањима у гатачкој Адико банци, када су клијенти оштећени на сличан начин за 200.000 марака, и да је реч о потпуно две различите експозитуре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)