ОСУЂЕНИ САМО НА НОВЧАНУ КАЗНУ: Пресуда Бањалучанки Слободанки Бојанић, чији су пси изуједали петоро комшија

O. M.

24. 10. 2020. у 11:50

ОСУЂЕНИ САМО НА НОВЧАНУ КАЗНУ: Пресуда Бањалучанки Слободанки Бојанић, чији су пси изуједали петоро комшија

Фото приватна архива

СЛОБОДАНКА Бојанић (53), власница два пса који су направили "покољ" у Бањалуци и изгризли петоро њених комшија, осуђена је у Основном суду у Бањалуци на новчану казну од 12.000 марака.

Крвава драма одиграла се 5. августа 2017. када су се Слободанкини средње-азијски овчари отргли контроли и изуједали Млађена Радаковића, који је преминуо због застоја срца узрокованог стресом током борбе са псима. Уједе паса претрпели су његов син Стефан (25) и супруга Марица (60), и Зора Мишић (60) и њен муж Момир (61).

Бојанићева је проглашена кривом за изазивање опште опасности, а пресуда није правоснажна и одбрана је уложила жалбу бањалучком Окружном суду.

У оптужници се наводило да је Бојанићева у боксовима држала два опасна пса "азијата", који нису били вакцинисани против беснила. У једном тренутку псе је пустила из бокса, без заштитне корпе на њушци, и они су прескочили ограду високу 1,2 метра и изашли на улицу.

ЗАСТОЈ СРЦА

МЛАЂАН Радаковић је преминуо у болници након указивања лекарске помоћи.

- Услед великог физичког напрезања током борбе са животињама и екстремног психофизичког стресног догађаја код Млађена је дошло до наглог затајивања рада срца, што је довело до његове смрти - наводи се у оптужници.

Без повода су напали и изгризли Зору Мишић и њеног супруга који је покушао да јој помогне.

Пси су кренули даље улицом где су напали Марицу и Стефана Радаковића. Они су у шоку почели дозивати помоћ и из куће је изашао Маричин супруг Млађен с намером да их одбрани. Пси су га напали и гризли по врату, рамену, подлактици, грудном кошу и стопалима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)