ЗА ВОДОВОД ПОЛА МИЛИОНА КМ: Општина Дрвар коначно реализује вредну донацију од Владе Републике Србије

С. МИШЉЕНОВИЋ

24. 10. 2020. у 08:50

ЗА ВОДОВОД ПОЛА МИЛИОНА КМ: Општина Дрвар коначно реализује вредну донацију од Владе Републике Србије

Фото Д. Поздеровић

У ДРВАРУ је почела реконструкција водоводног система за који је Влада Србије обезбедила 500.000 КМ, потврдила је начелница Општине Дрвар Душица Рунић.

Она каже да у водоводну инфраструктуру на подручју Дрвара није било већих улагања од седамдесетих година прошлог века.

- Захваљујући средствима Србије можемо почети реализацију једног од најзначајнијих, стратешких пројеката за нашу општину. Почињемо реконструкцију и заштиту изворишта "Точкови" одакле се водом снабдева готово цела градска зона. Урадили смо пројектну документацију за реконструкцију прве фазе од "Точкова" до "Сопића ограде", издали смо потребне дозволе и припремамо тендерску документацију - рекла је Рунићева.

ОТВОРЕН ПОГОН ТЕКСТИЛА

ПОДРШКА Општини Дрвар из Србије је све јача из године у годину, а српска фирма из Врања "Јумко", која се бави производњом текстила, отворила је почетком ове године у Дрвару погон у присуству председника Србије Александра Вучића.

Рунићева је додала да су за реализацију ове фазе обезбеђена средства Владе Србије од 500.000 КМ, и да је у току израда пројектне документације за реконструкцију друге фазе водовода од "Сопића ограде" до "Раскршћа", што је урбана зона.

- На подручју општине има велики број локалних водовода у приградским насељима којима је такође потребна реконструкција и изградња, што је један од стратешких циљева - нагласила је Рунићева.

ПРОЈЕКТИ Душица Рунић

Фото општина Дрвар

Према њеним речима, средства од 17.000 КМ за реконструкцију изворишта "Точкови" обезбеђена су из Фонда за заштиту животне средине посредством Министарства градитељства и просторног уређења Ливањског кантона.

Рунићева каже да су радови на заштити изворишта у току, и додаје да се завршетак очекује у року од 30 дана.

- Почетак реконструкцији прве фазе градске водоводне мреже очекујемо по окончању тендерске процедуре - изјавила је Рунићева.

Она је захвалила Србији и Републици Српској, јер Дрвар након пола века има могућност да реализује значајне инфраструктурне пројекте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)