УБИЦАМА НОВО СУЂЕЊЕ: Укинута пресуда оптуженима за убиство Давора Витића

О. МАТАВУЉ

23. 10. 2020. у 11:02

УБИЦАМА НОВО СУЂЕЊЕ: Укинута пресуда оптуженима за убиство Давора Витића

Фото О. Матавуљ

ВРХОВНИ суд РС укинуо је пресуду Бошку Ковачевићу (30) и Пери Мировићу (45), којом су осуђени на по 12 година и четири месеца затвора за убиство Давора Витића (33) из Милића, љубавника Ковачевићеве супруге.

Првостепеном пресудом обојица су проглашени кривим да су као саизвршиоци починили тешко убиство и недозвољено поседовање оружја.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић каже да је потврђен део пресуде за недозвољено поседовање оружја оптуженом Мировићу, који је за то осуђен на шест месеци затвора.

- Када је у питању тешко убиство, пресуда је укинута за обојицу оптужених, док је Ковачевићу укинут и део пресуде који се односи на недозвољено поседовање оружја. Предмет је враћен Окружном суду у Источном Сарајеву - каже Деспотовићева.

ДВЕ ПУШКЕ

НА Давора Витића је пуцано из две пушке, али се вештачењем није могло утврдити из које је испаљен смртоносни хитац.

Неспорно је погођен калибром 7,9 мм, а иако је реч о различитим пушкама обе имају могућност испаљивања те муниције.

ЖРТВА Давор Витић, Фото Фејсбук

Злочин се догодио 21. јула 2018. на путу у месту Богаз код Хан Пијеска. Према оптужници Ковачевић је преко "Фејсбука" примао претеће поруке од Витића. Разлог томе је, како се наводило у истрази, била Ковачевићева свађа са супругом, управо због њене раније везе с Витићем. Међусобно су разменили више порука и Витић је најавио Ковачевићу долазак у Хан Пијесак како би се обрачунали. У оптужници се наводи да су се Ковачевић и Мировић договорили да га сачекају с пушкама. Витића је "голфом 2" довезао Бранко Р., а по доласку су видели оптужене како им иду у сусрет наоружани, па су покушали да побегну.

- Оптужени су према возилу испалили два хица. Витић је погођен у чело - наводило се у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)