МЕТАК У ЧЕЛО ЗА ЖЕНИНОГ ЉУБАВНИКА Укинута пресуда за убиство Давора Витића

О.М.

22. 10. 2020. у 09:32

МЕТАК У ЧЕЛО ЗА ЖЕНИНОГ ЉУБАВНИКА Укинута пресуда за убиство Давора Витића

Фото: О. М.

ВРХОВНИ суд Републике Српске укинуо је пресуду Бошку Ковачевићу (30) и Пери Мировићу (45) којом су осуђени на по 12 година и четири месеца затвора за убиство Давора Витића (33) из Милића, љубавника Ковачевићеве супруге Биљане.

Том пресудом обојица су оглашени кривим да су као саизвршиоци починили кривична дела тешко убиство и недозвољено поседовање оружја и изречена им је јединствена казна.

Јелена Деспотовић, секретар Врховног суда РС, каже да је пресуда укинута након што је судско веће делимично уважило жалбу тужилаштва, али и бранилаца оптужених.

Она је појаснила да је потврђен део пресуде који се односи на недозвољено поседовање оружја за оптуженог Мировића, који је за то осуђен на шест месеци затвора. Када је у питању тешко убиство пресуда је укинута за обојицу оптужених, док је Ковачевићу укинут и део пресуде који се односи на недозвољено поседовање оружја.

- Предмет је враћен Окружном суду у Источном Сарајево на поновно суђење - рекла је Деспотовић.

Фото: О. М.

 

Злочин се догодио 21. јула 2018. године на локалном путу у месту Богаз код Хан Пијеска. Према оптужници Ковачевић је претходно преко Фејсбука примао претеће и увредљиве поруке од Витића. Разлог томе је, како се наводило у истрази, била Ковачевићева свађа са супругом, управо због њене раније везе с Витићем. Међусобно су разминили више порука и Витић је најавио Ковачевићу свој долазак у Хан Пијесак како би се обрачунали. У оптужници се наводи да су се Ковачевић и Мировић договорили да га сачекају с пушкама. Витића је довезао Бранко Р. "голфом 2" и када су стигли видели су оптужене како им иду у сусрет наоружани, па су покушали да побегну.

- Оптужени су према возилу испалили два хица. Витић је погођен у чело и метак је прошао кроз главу и изашао на потиљак и на месту је остао мртав - наводило се у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)