МИЋИЋ ДАРОВАО ЕМУ: Пријем за малу шампионку

В. М.

21. 10. 2020. у 17:55

МИЋИЋ ДАРОВАО ЕМУ: Пријем за малу шампионку

Фото: В. Митрић

ПОСЛЕ изузетних резултата постигнутих у атлетици, градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је пријем за дванаестогодишњу Ему Ковач, чланицу АК „Академац“ и том приликом, као симболичну финансијску подршку, уручио joj награду од 500 КМ.

- Градска управа стоји иза свих спортских клубова, пружајући им техничку или финансијску подршку, а помоћ у раду смо пружили и „Академцу“. Оно што је Ема постигла за кратко време сигурно је добра препорука за бављење атлетиком, а Бијељину је представља у најбољем светлу широм региона – казао је Мићић.

Од јула, када је организовање такмичења поново допуштено, Ема је са свих шест одржаних такмичења на нивоу Српске и БиХ донела одличја.

Фото: В. Митрић


- Такмичила сам се са вршњацима, али и у категорији са три и пет година старијим учесницима, у дисциплинама на 600 и 800 метара. У суботу учествујем на државном такмичењу у кросу, на стази од два километра, и надам се да титули првака – казала је Ема.

Ема Ковач је шампион РС у свим дисциплинама у којима се такмичи и проглашена је за најбољу атлетичарку Атлетског цавеза Републике Српске у својој узрасној категорији, што сматра својим највећим успехом. Таленат младе атлетичарке запажен је и у Србији, због чега је позвана да учествује на Кампу најперспективнијих атлетских нада Србије, који је одржан на Копаонику од 20. до 27. августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)