БОЉИ ЖИВОТ ЧУВА ЗАВИЧАЈ: Општина Угљевик симбол урбане средине, нови друмови повезали и најудаљенија села са градом

В. Митрић

21. 10. 2020. у 10:24

ОПШТИНА Угљевик је, у релативно кратком року, од неколико година, изградила више од 250 километара асфалтних путева, захваљујући чему су са градом, али и кључним друмовима, повезана и најудаљенија села и засеоци тог дела Републике Српске.

БОЉИ ЖИВОТ ЧУВА ЗАВИЧАЈ: Општина Угљевик симбол урбане средине, нови друмови повезали и најудаљенија села са градом

Фото: В. Митрић

Василије Перић, начелник општине Угљевик, сматра да је изградња квалитетне путне мреже, али и изградња мноштва водовода, уређење постојећих и изградња нових школа, игралишта, домова културе и храмова, имало значајну улогу што је, у великој мери, заустављено, „цурење“ људи из подмајевичког краја.

Василије Перић/Фото: В. Митрић

- Често је било злурадих људи, који су нам замерали да, тобоже, исувише улажемо у инфраструктуру, посебно, у друмове, наглашавајући да ће „бела куга“ учини своје, па ће наша посла бити „ћорава“ - прича начелник Василије Перић.

- „Ћорави“ су, међутим, испали они који су држали такве придике, а наши крајеви, и најудаљенији, Богу хвала, пуни су дечје граје и наставићемо да их помажемо колико год можемо, како би постали што урбанији као и наш град, који симбол урбаности не само у Републици Српској.

А, по захтеву и налогу начелника Перића, у градском језгру, све је „под конац“, од травњака, цвећњака до стаза, паркова, тргова и фасада зграда за чије је улепшавање локална власт, у неколико наврата, издвајала посебно средства.

Угљевик/Фото: В. Митрић

- Као локална власт, чинимо, заиста, све што је могуће да нам крај буде и лепши, и угоднији и пријатнији за боравак и живот наших људи, овај крај је, без сумње, постао „мамац“ за многе туристе из земље и иностранства, јер за тако нешто, осим сјајних смештајних капацитета, имамо и садржаје, од одличних базена, стадиона, хотела до културног-историјског блага и природних чари и лепота. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)